Zij maakt het verschil

Ds. A. Huijgen / 3 reacties

06-05-2010, 11:19

Vraag

Er is een solidariteitsactie gestart voor de SGP op www.zijmaakthetverschil.nu. Is zo'n actie bijbels verantwoord?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Dat is een korte vraag, die eigenlijk vraagt om nog wat meer informatie. Laat me proberen er zo goed mogelijk op in te gaan. Allereerst meld ik dat ook ik getekend heb op www.zijmaakthetverschil.nu, en wel vol overtuiging. Het lijkt me goed om een tegengeluid te laten horen tegen de dwang die wordt uitgeoefend tot gelijkschakeling. Daarbij gaat het, zoals de initiatiefnemers zelf stellen, niet om een ondersteuning van het standpunt van de SGP dat vrouwen binnen deze partij geen passief kiesrecht hebben. Veeleer gaat het om de vrijheid om een vereniging (in dit geval een politieke partij) in te richten zoals men dat goed acht. De Hoge Raad heeft feitelijk de vrijheid van vereniging (en annex daaraan de vrijheid van godsdienst) ingeperkt ten gunste van het non-discriminatiebeginsel. Het staat ons als burgers vrij hiertegen onze stem te verheffen.

Waarom zou dit nu niet bijbels verantwoord zijn? U/jij vermeldt het niet, dus laat me een poging doen er naar te raden. Het enige dat ik kan bedenken: omdat we de overheid moeten gehoorzamen? Dat is zeker waar, maar dat sluit niet uit, maar in dat we van de verleende democratische rechten gebruik maken. Wie om deze reden geen petitie wil ondertekenen, moet eigenlijk ook niet gaan stemmen, want met stemmen bepaal je meer dan met een handtekening onder een petitie. Bovendien zijn er in het verleden vele petities door veel kerkelijk betrokken mensen ondertekend, zoals die tegen abortus bijvoorbeeld.

Misschien heb ik niet helder waarom dit volgens u/jou niet Bijbels verantwoord zou zijn. Dan graag een reactie.

Vriendelijke groet,
Ds. A. Huijgen

Ds. A. Huijgen

Ds. A. Huijgen

 • Geboortedatum:
  16-11-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Genemuiden-Zwartsluis
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:

   

3 reacties
Rianne1357
06-05-2010 / 14:08
Helemaal met de beantwoorder eens. trouwens ik heb ook van harte als vrouw ondertekend!!! en ik zou niets kunnen bedenken, waarom de vraagsteller/ster denkt of zou denken dat dit niet Bijbels verantwoord zou zijn???? geen enkel idee.
Alphonsus
07-05-2010 / 09:06
Toen Jezus de handelaren op het tempelplein er uit knikkerde, deed Hij dat omdat de eer van Zijn Vader in het geding was. Een gebedshuis is geen handelsplaats.
Legaal uitdrukking geven aan je overtuiging is wat een Christen altijd behoort te doen.
De overheid gehoorzamen? Ja, in alles doch niet daar waar jouw persoonlijke verantwoordelijkheid tot God in het geding komt of Zijn woord vertreden zou worden.
Samanthi
07-05-2010 / 10:35
ook al denk ik dat vrouwen die geen verantwoordelijkheden hebben voor man of kinderen een plaats in de politiek kunnen hebben, heb ik van harte getekend voor de SGP. De standvastigheid... geen gedraai, niet hoe de wind staat waait mij jasje, geen politieke beweegredenen, maar gewoon vanuit Gods woord!!!
De vrouwen in de bijbel hebben zo'n mooie plaats, niet het werken om maar rijker en rijker te worden ,maar dienen in gezin gemeete en maatschappij.

Terug in de tijd

Ik voel dat ik echt niet aankan wat de Heere tegen Paulus zegt: “Ik zal hem tonen hoeveel hij lijden moet om Mijn Naam.....
geen reacties
06-05-2008
Hoe help ik mijn vriendin te geloven? Even iets over haar: Ze wil wel geloven maar weet niet hoe dit kan; ze wil geloven...
1 reactie
07-05-2020
Ik date nu een half jaar met een man. We zijn beiden begin 50 en beiden christelijk. We zijn elkaar steeds vaker gaan zi...
geen reacties
06-05-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering