Ik ben lid van de Ger. Gem. in een bepaalde plaats. Ik kerk door omstandigheden ...

Ds. H. Paul / Geen reacties

08-04-2008, 00:00

Vraag

Ik ben lid van de Ger. Gem. in een bepaalde plaats. Ik kerk door omstandigheden ook regelmatig bij de HHK en nu merk ik dat die preken bij mij de hele week veel meer in mijn innerlijk blijven en ik ook meer bemoedigd word, met name doordat het aanbod en de belofteprediking toch anders gehanteerd wordt. Ik merk dat dit echt van grote invloed op mijn leven is. Dit is geen oppervlakkige vraag, maar mag ik nu verlangen om daar altijd onder te zitten?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vraagstel(ster)ler,
 
Het is door Gods voorzienigheid dat je een plaats gekregen hebt binnen de Geref. Gemeenten. Net zo goed als je een plaats gekregen hebt binnen het gezin waarin je geboren bent. Nu kan het wel eens gebeuren dat je ergens mee eet, waarbij je denkt dat het je lekkerder smaakt dan thuis. Maar daarvoor verlaat je je ouderlijk huis niet. Je mag je kerk niet verlaten dan om wezenlijke redenen. Lees daar Calvijn maar eens op na. Wel mag je je vragen stellen aan hen, die verantwoordelijk zijn voor wat je hoort. Een open gesprek moet toch mogelijk zijn.
 
Het zou ook kunnen dat het "voedsel" wat je krijgt toch gezonder is, dan je denkt. Wees biddend hiermee bezig.
 
De hartelijke groeten,
Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Geen reacties

Terug in de tijd

Al jaren tob ik met neusklachten en loop daarom al lang bij de KNO-arts. Ik was vroeger heel vaak verkouden en heb last van een verstopte neus als ik 's avonds ga liggen en 's morgens wakker word. Ook...
2 reacties
08-04-2010
Wanneer en waarom is er een "Week van Voorbereiding" voor de Avondmaalsviering ingesteld en hoe kun je hier zelf (thuis) een invulling aan geven? En waarom heeft niet elke kerk/gemeente dit?
2 reacties
08-04-2011
Ik loop er zo tegenaan dat ik zelf bijbellezen zo lastig vind. Het wordt dan niet uitgelegd. Ik lees al jaren via een bijbelleesrooster in één jaar de hele Bijbel op chronologische volgorde. Dat houd ...
2 reacties
08-04-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering