Opwinding bij man

Eleos / Geen reacties

29-02-2008, 00:00

Vraag

Is bij een man opwinding alleen maar driftmatig?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Als je seksuele opwinding beschouwt als een drift dan zullen we in elk geval moeten spreken van een menselijke drift en niet van een typisch mannelijke of vrouwelijke drift. Als ik uit de vraag moet begrijpen dat mannen slechts driftmatig seksueel opgewonden kunnen raken en vrouwen via andere factoren kan ik je geruststellen: seksuele opwinding is nooit eenduidig.

Ons lichaam reageert naar aanleiding van de externe prikkels die binnenkomen. Die moet je eerst waarnemen. Vervolgens gaan we deze prikkels uitleggen en gaat ons lichaam reageren. Dit kan minder of meer bewust plaatsvinden. Deze prikkels kunnen overigens ook lichamelijke opwindingsverschijnselen zelf zijn.

Onderzoeken wijzen uit dat mannen en vrouwen wel dezelfde prikkels waarnemen maar er vervolgens wel andere betekenis of uitleg aan kunnen geven. Ook verschillen mannen en vrouwen in hoeverre ze waargenomen prikkels (on)bewust afremmen en dus minder of meer invloed laten hebben. Verder lijkt het zo te zijn dat mannen en vrouwen wel verschillen in de betekenis die ze aan (dezelfde) prikkels geven.

Alles bij elkaar genoeg reden om onderlinge verschillen waar te nemen tussen man en vrouw. Maar deze verschillen zijn als zodanig niet uitsluitend toe te schrijven aan ‘driftmatige’verschillen.

Met vriendelijke groet,
Els de Bruin

Eleos

Eleos

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Nieuwegein
  • Status:
    Actief

Tags in dit artikel:

libido
Geen reacties

Terug in de tijd

Bij welke dominees mag je wel en bij welke dominees mag je niet in het wit trouwen bij de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland? Ik hoorde dat daar verschil in zit.
86 reacties
29-02-2016
Ik ben een vrouw van rond de 30 jaar. Ik heb een gezin met jonge kinderen. Ik heb last van steeds weer op elkaar volgende dipjes. Ik durf dit niet tegen mijn man te zeggen. Wel ziet hij dat het niet g...
6 reacties
29-02-2012
Drie groepen: de geroepenen, uitverkorenen en gelovigen. Zie eerst Openbaringen 14b: "...en het Lam zal hen overwinnen (want Het is een Heere der heren, en een Koning der koningen), en die met Hem zij...
Geen reacties
29-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering