Als ik mij ga douchen, ga ik daarvoor altijd nog naar de wc. Maar als ik onder d...

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

29-01-2008, 00:00

Vraag

Als ik mij ga douchen, ga ik daarvoor altijd nog naar de wc. Maar als ik onder de douche sta moet ik altijd nog. Dit kan ik niet meer ophouden, ook als ik mij afdroog kan ik het echt niet meer ophouden. Kan iemand mij adviezen geven hoe ik hier vanaf kan komen? Ik vind dit namelijk erg vervelend.

Antwoord

Beste vragensteller,

Wat je beschrijft komt zeer veel voor en kan als normaal worden beschouwd. Ik neem dan aan dat het om het plassen gaat. Een goede verklaring heb ik hiervoor niet gevonden. In de volksmond praat men over “water trekt water (urine) aan”. In het (zwem)bad moet men vaker, onder de douche moet men vaker. Op zich moet het wel mogelijk zijn om de urine op te houden. Maar dit kan wel als moeilijker ervaren worden dan in droge omstandigheden.

Groeten, José de Jongh

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Is er een verschil in status tussen mensen in het koninkrijk van God? Uit verschillende teksten in de Bijbel krijg ik dat idee namelijk. De Heere Jezus lijkt dat wel te zeggen.
Geen reacties
29-01-2021
Wat vindt u van de muziek van Taylor Swift? Ik mag hier graag naar luisteren, voornamelijk door haar stem. Ik weet me goed af te sluiten voor de teksten die ze zingt (sterker nog, ik weet daardoor nie...
Geen reacties
29-01-2018
Waarom praten sommige predikanten op de kansel met een 'verdraaide' stem of op huilerige toon, terwijl ze in de dagelijkse omgang normaal praten?
22 reacties
29-01-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering