(...) Hoe komt het dat mijn kaak knakt?

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

06-12-2007, 00:00

Vraag

Het gebeurt nogal eens wanneer ik eet of geeuw, dat mijn kaak een knakkend geluid maakt. Pijn doet het niet, maar het is wel een heel vervelend gehoor, dat niet alleen door mij, maar ook door mijn omstanders gehoord wordt. Mijn vraag is of dit kwaad kan? Hoe komt het dat mijn kaak knakt?
ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Zo van buiten is niet precies te zeggen waardoor dit komt. Sommige gewrichten, ook het kaakgewricht, kunnen een knakkende sensatie geven, zonder dat er iets bijzonders is. Zo voelen sommige mensen soms een knak in de knie of de elleboog, zonder klachten of functiebeperkingen. Het kan ook zijn dat de kaak uit de kaakkom dreigt te gaan, maar meestal geeft dat klachten van pijn of een soort gevoel dat de boel op slot zit.

Bij onzekerheid over een en ander is het goed de eigen huisarts een keer te laten kijken.

Drs. N. Wolswinkel
drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    Huisarts

Tags in dit artikel:

medisch
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom mogen aangenomen kinderen bij de Ger. Gem. in Ned. niet gedoopt worden? En hoe zit het met belijdenis doen van deze kinderen?
Geen reacties
06-12-2006
Ik worstel met een vraag over lauwheid, n.a.v. Openbaring 3. Wat is nu die lauwheid? Als ik om me heen kijk in onze overigens heel fijne kerkelijke gemeente, kan ik me niet ontworstelen aan een gevoel...
Geen reacties
06-12-2021
Wij, 25 en 21 jaar oud, hebben sinds korte tijd een relatie. Voor die tijd hadden we al geruime tijd dagelijks contact. Dit contact bestond in het begin uit veel berichtjes die over en weer gestuurd w...
Geen reacties
06-12-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering