Honderden miljoenen jaren

J. Bayense / Geen reacties

29-02-2004, 00:00

Vraag

De volgende vraag kreeg ik van een aanhanger van de evolutietheorie: De aarde zelf wordt op ca. 5,5 miljard jaar geschat. In de evolutietheorie wordt gesproken over honderden miljoenen jaren en niet miljarden. Maar hoe kan het zijn dat de wetenschappelijke bewijzen met betrekking tot de leeftijd van de aarde wel zullen kloppen en wetenschappelijke bewijzen met betrekking tot de ouderdom van dode organismen niet? Of kan wetenschappelijk bewijs alleen kloppen als het overeenkomt met de Bijbel? Zou u hier een antwoord op weten?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beide getallen komen uit de evolutietheorie. Probleem is dat gesteld wordt dat deze theorie wetenschappelijk bewezen zou zijn. Dat deze theorie zijn vertrekpunt neemt in de atheïstische filosofie wordt gemakshalve achterwege gelaten. Toch is deze filosofie wel bepalend voor de theorie die daar op wordt gebouwd. In die theorie is voor God geen plaats. Wanneer er voor God als schepper geen plaats is, moet alles uit een vorm van toeval zijn ontstaan. Dat heeft tijd nodig, veel tijd. Vandaar de honderden miljoenen jaren.

Je vraagt je af hoe het kan zijn dat de wetenschappelijke bewijzen met betrekking tot de leeftijd van de aarde wel zullen kloppen. Maar is die leeftijd wel bewezen dan? Of is ook dit getal een veronderstelling uit een theorie die van zichzelf zegt wetenschappelijk te zijn? In ieder geval is het een getal waar andere wetenschappers op grond van natuurkundige gegevens grote bedenkingen tegen hebben.

Je laatste vraag heeft betrekking op de relatie wetenschap-Bijbel. In de eerste plaats wil ik opmerken dat de Bijbel geen wetenschappelijk boek is. De Bijbel is de openbaring van God, zo geschreven dat mensen van alle tijden de boodschap kunnen begrijpen. Heel eenvoudig klinkt tot ons: “In het begin schiep God de hemel en de aarde”. De Bijbel spreekt niet over de tijd van de schepping of de ouderdom van de aarde, maar laat Gods handelen zien van schepping naar herschepping. Vergelijking van wetenschap met de Bijbel blijft daarom een riskante bezigheid. Tegelijkertijd kun je inderdaad wel stellen dat wetenschap die in strijd is met de bijbelse boodschap niet klopt.

J. Bayense

J. Bayense

  • Geboortedatum:
    30-07-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Apeldoorn
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    Evangelist te Kerkrade

Tags in dit artikel:

evolutietheorie
Geen reacties

Terug in de tijd

Drie groepen: de geroepenen, uitverkorenen en gelovigen. Zie eerst Openbaringen 14b: "...en het Lam zal hen overwinnen (want Het is een Heere der heren, en een Koning der koningen), en die met Hem zij...
Geen reacties
29-02-2012
Ik ben een man van begin 30 en heb nog nooit een relatie gehad. Wel eens contact met vrouwen gehad, maar dat liep op niets uit. Hoe kan ik nu het verschil merken/weten of ik een vrouw als maatje of ee...
2 reacties
29-02-2016
Ik ben een vrouw van rond de 30 jaar. Ik heb een gezin met jonge kinderen. Ik heb last van steeds weer op elkaar volgende dipjes. Ik durf dit niet tegen mijn man te zeggen. Wel ziet hij dat het niet g...
6 reacties
29-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering