Pastorie online - serie 5 |KIJK TERUG|

Refoweb / Geen reacties

09-05-2023, 11:11

Serie 5 van 'Pastorie online', de radioversie van de vragenrubriek, is inmiddels uitgezonden via de Reformatorische Omroep. Je kunt alle afleveringen uit deze reeks hieronder terugkijken. Op ons Youtube-kanaal vind je er nog veel meer. Abonneer en deel!


In aflevering 1 (serie 5) van 'Pastorie online' was ds. G.K. Terreehorst te gast om enkele van zijn antwoorden in de vragenrubriek van Refoweb te bespreken. De predikant (en parttime jurist) is al vanaf februari 2016 actief als panellid van Refoweb.nl en leverde inmiddels 49 antwoorden af op vragen van bezoekers.


In deel 2  is ds. J.A. Mol aanwezig in de studio om de vragen die aan hem gesteld zijn te bespreken. De predikant van hervormd Harskamp maakt al vanaf mei 2013 deel uit van de vragenbeantwoorders. 57 artikelen staan er op zijn naam.


In uitzending 3 was sedationist (wat dat inhoudt, hoor je in de video!) Johan Boeijenga te gast om 3 vragen rond het thema 'Met hart en ziel' te bespreken. De zorgprofessional van het st. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk is al vanaf 2013 actief in de vragenrubriek leverde inmiddels ruim 58 antwoorden aan vraagstellers.


In de 4e aflevering de radioversie van de vragenrubriek trad Kees Hoekman, voormalig ouderling (ruim 40 jaar!) uit de Gereformeerde Gemeenten, aan om te spreken over het thema 'Wie Jezus heeft, die heeft genoeg'. We bespreken enkele van zijn antwoorden over uit de vragenrubriek van Refoweb. De inwoner van Kapelle-Biezelinge is al vanaf 2014 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels 90 antwoorden af op vragen van bezoekers.


 

In uitzending 5 ontvingen we Marijke Rots, goed voor meer dan 1440 antwoorden op jullie vragen! De HBO-theologe en relatiedeskundige uit Aalten levert al vanaf 2004 haar bijdrage aan Refoweb. Het onderwerp van deze video is 'Waar liefde woont...'.


In aflevering 6  luisterden we naar ds. Elsman die 4 van zijn antwoorden in de vragenrubriek te besprak. De predikant van hervormd Rijssen (wijk 6) is al vanaf mei 2010 actief als deskundige van Refoweb.nl en leverde inmiddels 97 antwoorden af op vragen van bezoekers.

 

In het zevende deel van de radioversie van de vragenrubriek kon je Herman van Wijngaarden zien. Hij sprak over het onderwerp 'God zoekt ons hart'. De medewerker van de HGJB en bestuurslid van 'Hart van homo's' is sinds augustus 2019 ingezet als deskundige op Refoweb.nl en gaf inmiddels ruim 27 antwoorden.


In aflevering 8 van 'Pastorie online' is dominee van der Wal te gast om enkele van zijn antwoorden uit de vragenrubriek van Refoweb te bespreken. De CGK-predikant uit Aalten is al vanaf 2017 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels 35 antwoorden af op vragen van bezoekers.


 

Panellid ds. Muilwijk behandelde vragen rond het thema 'Heilig in Jezus' armen'. We bespreken in aflevering 9 enkele van zijn antwoorden uit de vragenrubriek van Refoweb. De predikant van de HHK Aalst is al vanaf januari 2006 actief als panellid op Refoweb.nl en gaf 138 reacties af op dillema's van bezoekers.


In deel 10 een gesprek met Refoweb-panellid ds. G.A. van den Brink n.a.v. zijn veelbesproken lezing en de daaropvolgende reacties die hem troffen. We vatten enkele kritiekpunten samen leggen die aan ds. Van den Brink voor. Ook bespreken we het dubbelinterview met ds. W. Visscher (predikant van de Gereformeerde Gemeente in Amersfoort) in het Reformatorisch Dagblad en gaat de emeritus-predikant uit Apeldoorn in op zijn boek 'Dordt zoals je Dordt niet kende' over dit thema.


In uitzending nummer 11  is psychosociaal therapeut Wilbert Weerd in de studio om te spreken over het onderwerp 'Kostbaar vaatwerk'. De medewerker van Dichterbij Herstel is sinds september 2016 actief als panellid op Refoweb.nl en leverde inmiddels ruim 65 antwoorden af op vragen van bezoekers.


 

Refoweb op 09-05-2023, 11:11
Geen reacties

Meer nieuws

In het afgelopen jaar werden er weer miljoenen pagina's op Refoweb.nl bekeken. We pikten de meest gelezen artikelen er voor je uit en zette die in een top 25. Met op nummer 24 een eervolle vermelding ...
Geen reacties
28-12-2022
Refoweb is van start gegaan met een nieuwe serie (de vierde inmiddels) van 'Pastorie online', de radioversie van de vragenrubriek. De uitzendingen kun je iedere zaterdagavond van 21-22 uur beluisteren...
Geen reacties
12-12-2022
Sinds begin november 2022 is er een zogenoemde ‘Wetenschapsbijbel’ verkrijgbaar. Een NBV21 Bijbel met 300 bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap. Deze Wetenschapsbijbel is niet te vergelijken me...
1 reactie
02-12-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering