Buiten zingen in crisistijd

Nieuwsredactie / geen reacties

08-04-2020, 12:01

In het hele land ontstaan mooie initiatieven om het leven tijdens de coronacrisis iets draaglijker te maken. We verzamelden wat inspirerende video’s van internet. Zo zong een groep in Rilland bij een bejaardentehuis ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’ en galmde er door een straat op Urk het ‘Wat de toekomst brenge moge'. Dit laatste lied spreekt bijzonder aan in deze moeilijke periode, zo blijkt uit de rondgang.

Organist Geert-Jan Hoekman deed zelfs een heuse toer langs de plaatselijke ouderencentra. De piano werd op een aanhangwagen gezet en samen met zo’n 20 anderen brachten ze diverse paasliederen ten gehore.

Geert-Jan op Facebook: "Wat was het een toffe middag. We hebben met een groep ontzettend veel oudere mensen mogen bemoedigen! Je zag de lieve oude mensen gewoon genieten! Wat is het ook nodig om in deze harde tijd vooral onze ouderen en eenzame mensen eens op te zoeken. Het was zeer dankbaar werk!!"

 

Op Urk werd eveneens 'Wat de toekomst brenge moge' gezongen:

 

 

Op straat in Veenendaal klonk ook het bekende lied van Jacqueline van der Waals:


Voor woonzorgcentrum Mariposa in 't Harde werden de loftrompetten geblazen:

 

Tags in dit artikel:

coronavirus
Nieuwsredactie op 08-04-2020, 12:01
geen reacties

Meer nieuws

Een aantal predikanten uit de gereformeerde gezindte riep afgelopen week op om met het oog op de coronacrisis, na afloop...
3 reacties
25-03-2020
Dominee Elsman (Hervormd Rijssen) mailde Refoweb een zeer actuele meditatie die hij onlangs schreef. Het Refoweb-panelli...
geen reacties
14-03-2020
De studie van evangelist Wilco Vos over het ontstaan en de ontwikkeling van de hedendaagse Worship-muziek kan je haa...
44 reacties
09-03-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering