Hart voor moslims? Frontiers helpt je verder

Frontiers (advertorial) / geen reacties

05-03-2018, 13:29

“I’m interested!” Ik ben geïnteresseerd! Dat hoort zendingsorganisatie Frontiers vaak als het gaat over werken onder moslims. Daarom organiseert Frontiers binnenkort weer een “I’M Interested-weekend”, afgekort IMI-weekend. Inspirerend én gezellig.

“Ik ben al wat langer geïnteresseerd in evangeliseren onder moslims”, zegt Patrick. “Ik heb het verlangen om te gaan werken in een gesloten moslimland. Volgens mij gebeuren daar mooie dingen en is er nog veel meer wat God wil gaan doen. Ik geloof dat ik daar aan Gods werk kan en mag meewerken, maar dat is nogal wat! Familie en vrienden achterlaten, weg uit de veiligheid, een sprong in het diepe om moeilijk en gevaarlijk werk te gaan doen…  Gelukkig zijn er de IMI-weekenden om wat sturing te geven.”

Patrick is één van de zendelingen in spe van Frontiers, een internationale organisatie die wereldwijd werkt onder onbereikte moslims zodat ook zij het Evangelie kunnen horen. Via Frontiers zijn duizenden mensen de moslimwereld ingetrokken. Voor velen van hen was het een zoektocht waar God hen wilde hebben. Wat is Gods plan met je leven? Is er in dit plan een plek voor moslims? Voor zending?

Als dit ook jouw vragen zijn, is het IMI-weekend van Frontiers dé plek om hier meer over te ontdekken. Samen kijken we naar Gods hart voor de volkeren, naar wat roeping is, naar wat voor organisatie Frontiers is en wat jouw plek daarin zou kunnen zijn.

Patrick heeft intussen twee IMI-weekenden meegemaakt. “Na mijn eerste IMI-weekend was ik erg bemoedigd om stappen te zetten. Kleine stappen, want ik hoef niet het totaalplaatje voor me te zien, dat is te complex. Kleine stappen waarin ik God uiteraard ook vraag om leiding. Eén van mijn (wat grotere) stappen na mijn eerste IMI-weekend was om mee te gaan op een reis van Frontiers, dat was echt een toffe en inspirerende ervaring die mij de wil en energie gaf om weer volgende stappen te nemen. Na het laatste, wederom inspirerende IMI-weekend, heb ik me aangemeld voor het voorbereidingstraject van Frontiers. Ik heb er zin in!”

Het verhaal van Bart is weer anders. Zijn verlangen om onder moslims te werken, werd mede gewekt en versterkt doordat hij meedeed met een Muskathlon van de 4e Musketier in Libanon. “Op een Opwekkingsconferentie ben ik hierover in gesprek gegaan met Frontiers. Zelf gaan was op dat moment nog een te grote stap voor mij. Het IMI-weekend was een uitkomst: ik kon vrijblijvend verder op zoek gaan naar mijn persoonlijke rol in het grote werk om Jezus’ liefde onder moslims te laten zien.”

Het resultaat van het IMI-weekend? Bart bleef maar bezig met Lukas 10, waar staat dat de velden wit zijn om te oogsten. “Daar staat dat we God moeten bidden voor werkers voor de oogst.” Gaandeweg groeide de overtuiging dat hij zélf zo’n werker zou kunnen zijn. “Nu ben ik begonnen aan het voorbereidingstraject voor uitzending en ben ik in Nederland al met moslims aan het werk. Zo ben ik met Frontiers een nieuw hoofdstuk gestart van een verhaal dat al heel lang ergens in mijn hart lag.”

Niet iedere kandidaat bij Frontiers heeft van te voren helder wat zijn of haar toekomst is. Meestal juist niet. Bijna iedereen heeft vragen als: Aanmelden voor een uitzending naar het Midden-Oosten? Dat vind ik nogal wat! Of: Evangeliseren in gesloten landen? Daar ben ik absoluut niet klaar voor! Dat soort gedachten zijn volstrekt begrijpelijk. Juist als je nog met vragen zit, ben je welkom op het IMI-weekend. Wat je daarna gaat doen zie je dan wel weer. Wie weet tot ziens op het weekend!

Het eerstvolgende IMI-weekend wordt gehouden van 13 april t/m 15 april. Geïnteresseerd? Bel 035-69225588 of mail naar info@frontiers.nl. Kijk ook op www.frontiers.nl/bezoek-een-event/

Benieuwd naar onze missie? Kijk dit filmpje!

Onze Missie from Frontiers NL on Vimeo.

 

Frontiers (advertorial) op 05-03-2018, 13:29
geen reacties

Meer nieuws

De Protestantse Kerk doet onderzoek middels een groot panel van leden. Zo weet de Protestantse Kerk uit de onderzoeken d...
geen reacties
14-02-2018
Onder de naam Bezinningsavonden Veluwe wordt in de Krokusvakantie -evenals vorig jaar- een drietal thema-avonden belegd ...
1 reactie
01-02-2018
Facebook gaat de tijdlijn binnenkort drastisch veranderen. Berichten van je vrienden, familie en kennissen krijgen voorr...
geen reacties
31-01-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering