Evangelist Van Dooijeweert aangevallen door stier

Nieuwsredactie / 6 reacties

06-06-2013, 09:09

Evangelist Jan van Dooijeweert is in Peru aangevallen door een stier. Wonderlijk genoeg is hij hierbij niet gewond geraakt. Wel werd Van Dooijeweert enkele meters door de lucht geslingerd. Dat heeft zijn vrouw, Nellie van Dooijeweert, vanmorgen bekend gemaakt. Beiden werken mee aan de vragenrubriek van Refoweb.

 

Het echtpaar Van Dooijeweert evangeliseert al vele jaren in de binnenlanden van Peru, waarbij ze ook op plaatsen komen waar nauwelijks verbinding is met de buitenwereld. Volgens mevrouw Van Dooijeweert zijn ze, na tien dagen in Puerto Esperanza te zijn geweest, nu weer in de bewoonde wereld.
 
Volgens haar was het "een heel zegenrijke tijd. Heerlijke dagen, de mensen wilden weten, leren..." Toen ze in het dorp Conta waren kwam een Selva-stier plotseling snuivend op de evangelist af. In een reflex greep hij de enorme grote en scherpe horens vast. De stier slingerde hem een eind weg, hij viel en toen kwam het beest opnieuw op hem af. Dankzij het schreeuwen van een broeder en het zwaaien met een stok ging de stier op de vlucht.
 
Mevrouw Van Dooijeweert: "Iedereen helemaal ontdaan. Jan had, Gracias a Dios, niets. Alleen zijn kleren waren modderig. Raul, de coördinator die erg aan hem was gehecht geraakt, was helemaal kapot, huilde en vroeg maar: hermano Jan, hoe gaat het met uw hart" (Jan van Dooijeweert heeft vorig jaar een hartinfarct gehad - red.).
 
"Iedereen was er van overtuigd dat satan Jan tegenstond, omdat hij even daarvoor in de kerk zo goed en groot van Christus gesproken had", aldus zijn vrouw.

Nieuwsredactie op 06-06-2013, 09:09
6 reacties
schaapje
06-06-2013 / 22:25
Wat een bewaring van de Here God dat u het nog na kan vertellen en helemaal niets mankeert.

Ik geniet altijd van uw liefdevolle en wijze antwoorden, bij deze wil ik u danken hiervoor.
Rozijn
07-06-2013 / 11:02
Halleluja!
Vogel55
07-06-2013 / 11:53
Wat heerlijk dat u zo wonderlijk gespaard bent. In alles samen de zegen van de Heere toegewenst. Dankbaar denk ik terug aan de vele jaren "strooien" in Tilburg. Verwonderd lees ik nu dankbaar uw bijdragen op deze site.
blijblij
07-06-2013 / 15:33
ik vind het fijn dat die man niets heeft, maar om gelijk maar weer de duivel-kaart te trekken....
jsml
09-06-2013 / 15:39
@blijblij, helemaal mee eens! hij mag dan een briesende leeuw zijn... maar een snuivende stier vind ik ook wel heel erg vergezocht.......

Maar gelukkig kan de heer Van Dooijeweert nu nog wel gewoon doorgaan met het goede werk en hoop ook ik dat hij nog veel mensen tot zegen mag zijn... Of de satan hem aanviel kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar wel dat God het is die hem bewaard heeft!
maria
12-06-2013 / 13:03
Net een heel liefdevol en pastoraal antwoord gelezen van dhr Dooijeweert. Toen zag ik dit bericht.
dan past alleen maar dankbaarheid aan de Heere voor deze wonderlijke bewaring. Ik bid de evangelist en zijn vrouw Gods rijke zegen en genade toe bij het werk in Peru. Op deze manier wil ik mijn dank uitspreken voor de vele antwoorden die ik hier op Refoweb gelezen
heb. Al waren het niet door mij gestelde vragen, ik kon me er vaak in herkennen. Door de antwoorden van dhr Dooijeweert werd ik altijd weer zo bemoedigd!

Meer nieuws

De EH is een kaartenactie gestart rondom de eindexamens. Ken jij iemand die dit jaar (mbo-, havo- of vwo-)examen doet, d...
geen reacties
29-05-2013
De Bijbelvertalers van Wycliffe hebben een wel heel originele manier gevonden om donateurs te vinden voor hun werkzaamhe...
geen reacties
27-05-2013
Zaterdag wordt, voor het eerst in 40 jaar, een nieuw liedboek gepresenteerd. De Protestantse Kerk in Nederland heeft, sa...
5 reacties
23-05-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering