De kleine lettertjes

Noortje / Geen reacties

01-04-2009, 12:26

Je kent dat wel: de formulieren die je moet invullen. Waar je boven zit te zweten, omdat je niet ergens een fout wilt maken. De verwijzingen naar ónderaan de pagina stellen je ook al niet erg gerust. Poeh, waar ben ik aan begonnen. Die kleine lettertjes vertellen je dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Duidelijke taal, dunkt me. Maar of het zo geruststellend is? Niet echt.


Misschien vind je 't een rare gedachte, maar ik ontkwam er onlangs niet aan. En ervoer het als een ware bevrijding. Wat dacht ik? 'Gelukkig hanteert God geen "kleine-lettertjes-methode".' Gods Handleiding is duidelijk, zonder dubbele bodem. Je wordt er niet ingeluisd. Niet teruggepakt, of zo. Wat God ons te vertellen heeft, dat hééft Hij gezegd. En dat blijft onveranderlijk.

Onveranderlijk. Zoals Hij Zélf is. Hoe veilig, deze gedachte. Nee, dit feit! Hoe zeker. En waarom, zo vraag ik mij af, zoeken we er zo vaak iets áchter als Hij in Zijn Woord zeer duidelijke taal spreekt? Afschuwelijke gedachte: alsof God te wantrouwen zou zijn. Alsof Hij niet een Waarmaker van Zijn Woord is. Hij, de énige echt betrouwbare, behandelen wij vaak alsof Hij het niet serieus meent. De sinistere stem van de satan geven wij véél te vaak gehoor: "Is het niet dat God gezegd heeft, ..." En de vader der leugenen liegt áltijd! Hij kan niet anders.

Hoe anders is het met God. De Waarheid Zelf. En Hém behandelen we, misschien onbewust, alsof Hij niet te vertrouwen zou zijn. Alsof er iets in Zijn Woorden niet klopt. Hoe moeten we ons schamen. En dit als schuld belijden voor God. Gelukkig is er de Heilige Geest, Die ons in alle waarheid leiden wil. En om Zijn leiding mogen wij vragen, niet omdat wij dat verdiend hebben. O nee, dan zou het hopeloos zijn. Maar omdat God genadig is.

Wat hoop ik van harte dat we allen, en ik bid er om, de pen mogen pakken. En mogen schrijven, al is het bibberend en bevend en met misschien heel kleine lettertjes: "Ook ik ben een kind van God. Soli Deo Gloria!" Wanneer je het, figuurlijk gezien en uit genade, hebt mogen schrijven met Christus' bloed, dan bieden deze kleine lettertjes een onuitwisbare garantie voor de toekomst!

Noortje op 01-04-2009, 12:26
Geen reacties

Meer nieuws

Tientallen kraampjes staan in een grote cirkel opgesteld. Van bovenaf gezien is het net een krottenwijk, vooral door de her en der geplaatste golfplaten die als dak moeten dienen. Binnenin ziet het er...
Geen reacties
13-03-2009
Zomaar even een heerlijk gesprekje. "De Heere verhoort écht!" werd me blij gezegd. En daar kwam de uitleg. Hoe concreet de Heere antwoordt. Om stil van te worden. Als je je leven wilt leven voor Hém, ...
Geen reacties
10-03-2009
MUKONO - Een nieuw jaar ligt er voor ons in Uganda. Een jaar ook waarin ik met verlof hoop te komen. We zijn nu aan het uitzoeken of het mogelijk is een paspoort voor Zefanja te krijgen, zodat hij mee...
Geen reacties
03-03-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering