Ophef rond nep-column Metro-schrijver

Nieuwsredactie / 4 reacties

08-11-2012, 14:21

Grote ophef en boze reacties naar aanleiding van de column van Metro-journalist Luuk Koelman. In zijn stukje schrijft hij een fictieve open brief namens Mariska Orban-de Haas aan de ouders van de onlangs door zelfdoding overleden Tim Ribberink. Tim werd gepest o.a. vanwege zijn homeseksuele geaardheid. Koelman eindigt zijn column met "Nou, lieve groetjes dan maar, en natuurlijk zal ik voor uw zoon bidden, want zelfmoord is en blijft natuurlijk een doodzonde". De werkgever van Mariska Orban schrijft in een reactie op hun site: "Katholiek Nieuwsblad distantieert zich volledig van de nepbrief die in zijn smakeloze geheel voor rekening komt van columnist Koelman en voor het blad Metro. Ons medeleven gaat uit naar Tims nabestaanden die dit bovenop hun verdriet te verwerken krijgen en waarvoor alle verantwoordelijkheid bij Koelman en diens uitgever ligt".  Metro heeft de column inmiddels verwijderd "Op verzoek van de familie van Tim Ribberink".


Een overzicht van de gebeurtenissen via diverse tweets:

Mariska Orban-de Haas eerste reactie op de column:
 

 

 

Metro leek vanmorgen nog niet erg onder de indruk van de reacties:

 

 

 

Metro biedt een dag later excuses aan. Koelman legt slechts uit wat zijn bedoeling was.

 

Nieuwsredactie op 08-11-2012, 14:21
4 reacties
henkie
08-11-2012 / 14:53
Net gelezen:


"Lieve moeder van Luuk Koelman,

Mijn naam is Pieter Bergwerff, zo heet ik echt. U kent mij vast niet, ik ben een lezer van de columns van uw zoon.

Graag zou ik het met u willen hebben over de tekortkoming van uw zoon. Hij schreef een nogal misplaatste column aan de moeder van Tim Ribberink. U weet wel, die andere moeder die net haar zoon heeft begraven. In deze column haalt uw zoon God en homo's erbij om zijn afgunst jegens Mariska Orban-de Haas te verwoorden. En dat over de rug van Tim, die zijn hele leven gepest is.

Hoe komt het dat uw zoon zo is geworden mevrouw Koelman? Heeft u hem wel genoeg liefde gegeven? Ik vraag mij oprecht af wat u verkeerd heeft gedaan in zijn opvoeding? Heeft u hem het begrip "empathie" (u weet wel, vroeger noemde uw ouders dit naastenliefde) bijgebracht?
Of heeft u de kleine Luuk geleerd vooral te moeten scoren in het leven, een streven naar succes, maakt niet uit hoe als je doel maar bereikt wordt?

Mevrouw Koelman, het wordt tijd voor een belletje naar uw zoon. Hij leeft tenminste nog dus u kunt dat nog doen."
Pompelmoen
08-11-2012 / 19:49
@Wim,

Ja, dat klopt! Inhoudelijk heeft Koelewijn beslist een punt; wat die mw. Orbán allemaal roept, vind ik onaanvaardbaar (zoals ook de 'open brief' die ze aan de - ongewenst kinderloze - minister Hennis-Plasschaert schreef; dat was werkelijk stuitend).

Maar ik vind het kwalijk dat hij dat doet door de familie Ribberink hiermee lastig te vallen. Zij hebben hier niet om gevraagd; alsof ze nog niet genoeg te verwerken hebben...
Sambalbij
08-11-2012 / 23:19
Toe maar, Wim2600 doet een Koelmannetje!
"Religieus fundamentalisme is één van de factoren is die bijdragen aan een klimaat van haat en uitsluiting waarin het anno 2012 nog steeds mogelijk is dat homoseksuelen tot zelfdoding gedreven worden."

Beste Wim,
Zonde aanwijzen en daar eventueel gevolgen aan verbinden is geen pesten en heeft niets met haat te maken. Vind je overigens ook dat samenwonende stellen gepest worden? Of mensen die vreemd gaan? Of die seks voor het huwelijk hebben?
Omega
09-11-2012 / 09:40
Niemand die ooit van Koelman had gehoord. Als een ware lijkenpikker heeft hij zich nu op de kaart gezet. Slim ook, door Mariska Orban hierbij te betrekken. Over haat zaaien gesproken. En vervolgens de handen in onschuld wassen als ze inderdaad een kogel door haar hoofd krijgt (Pim Fortuyn) of een mes in haar rug (Theo van Gogh).

Meer nieuws

De zwarte Volkswagen Golf van de 21-jarige Corne Blokland zul je niet gemakkelijk over het hoofd zien op de snelweg. Zij...
20 reacties
29-10-2012
SLIJK-EWIJK - Iedere week worden twee kerken in ons land gesloten als gevolg van de ontkerkelijking. Een van de mooiste ...
10 reacties
20-10-2012
Sinds 2 oktober 2012 heeft het Hervormd Jeugdwerk (HJW) een nieuwe website. Het HJW wil jongeren (16+, 16- en 12-), leid...
2 reacties
02-10-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering