Help Rimsha (14) en teken de petitie

Nieuwsredactie / 4 reacties

04-09-2012, 20:38

De veertienjarige Rimsha uit Pakistan zit al sinds 17 augustus gevangen op basis van een valse aanklacht, zo laat Open Doors vandaag weten. Ze zou afval hebben verbrand met daarbij delen van de Koran. Nu blijkt dat de plaatselijke imam die koranfragmenten heeft toegevoegd. De imam is opgepakt, maar ook Rimsha zit nog steeds vast.

Open Doors voert samen met drie andere organisaties actie om Rimsha te helpen. Doe je mee? Teken dan nu de online petitie.

Rimsha is overigens niet het enige slachtoffer van de strenge Pakistaanse blasfemiewet, die belediging van de profeet Mohammed en de Koran strafbaar stelt. Jaarlijks worden vele Pakistanen, christenen en moslims, opgepakt en veroordeeld op basis van deze wet. Asia Bibi is een ander bekend voorbeeld.

Christenen in Pakistan vinden dat het nu tijd is om in actie te komen tegen deze gevaarlijke wet die willekeur in de hand werkt en christenen in feite vogelvrij maakt. Laat hen niet alleen staan en sluit je aan bij dit protest! Teken de petitie op www.opendoors.nl/rimsha. Zij en vele andere christenen in Pakistan hebben je hulp nu nodig!

Nieuwsredactie op 04-09-2012, 20:38
4 reacties
Omega
04-09-2012 / 23:17
Zojuist gedaan.
rotterdam1
05-09-2012 / 08:18
Zeer goed initiatief - dank aan Open Doors
Petra777
10-09-2012 / 16:02
Rimsha is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.
refoweb
03-10-2012 / 11:10
Open Doors: Ruim 26.000 handtekeningen voor Rimsha naar Pakistaanse ambassade

Ermelo - De actie ‘Help Rimsha nu’ van de organisaties Open Doors, SDOK, Stichting HVC en Jubilee Campaign heeft 26.355 steunbetuigingen voor het Pakistaanse meisje Rimsha Masih opgeleverd. De handtekeningen zijn dinsdag symbolisch overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Pakistaanse ambassade in Den Haag. “De belofte werd gedaan dat onze zorg over Rimsha en andere slachtoffers van misbruik van de blasfemiewet wordt doorgegeven aan de regering van Pakistan”, aldus woordvoerder Wimco Ester van Open Doors.

Rimsha Masih, het 14-jarige meisje uit Pakistan dat vals beschuldigd werd van het verbranden van bladzijden uit de Koran, kwam twee weken geleden op borgtocht vrij. Ze zat drie weken gevangen toen duidelijk werd dat de imam die haar beschuldigde zelf achter het verbranden van de koranpagina’s bleek te zitten. Rimsha is nu met haar familie op een veilige plek. De politie heeft de rechter laten weten dat er geen aanklacht meer tegen haar is. Omdat zij minderjarig is heeft de rechter haar echter doorverwezen naar een jeugdrechter. Zoals het er nu uitziet dient de zaak half oktober.

“We kijken met spanning uit naar deze zaak. Het mag niet zo zijn dat Rimsha nu alsnog wordt veroordeeld, terwijl overduidelijk is dat zij onschuldig is”, zegt Ester. “Wat we bij de ambassade vooral hebben aangekaart, is dat Rimsha niet de enige is. Asia Bibi zit bijvoorbeeld nog steeds in de gevangenis en met haar vele andere christenen. Daar hebben we ook over gesproken. De vertegenwoordiger van de ambassade liet weten de wet niet slecht te vinden, maar hij vindt een beter begrip van de wet noodzakelijk. Door betere kennis van de wet kan misbruik worden voorkomen, zei hij.” Ook gaf de vertegenwoordiger van de ambassade aan dat er extra wetgeving in de maak is om misbruik te stoppen en minderheden te beschermen. “Een positief geluid, waarvan we de ontwikkeling nauwlettend in de gaten houden”, aldus Ester.

De imam die Rimsha beschuldigde van blasfemie zit in de gevangenis. Hij wordt binnenkort voorgeleid. Deze week kwamen echter berichten naar buiten dat een drietal getuigen hun verklaring tegen hem heeft ingetrokken. “Onduidelijk is wat dit betekent voor de verdere gang van zaken, maar het kan tot gevolg hebben dat de focus weer meer op Rimsha komt te liggen”, vertelt Ester. “Wij blijven deze zaak natuurlijk op de voet volgen en hebben er bij de ambassade op aangedrongen dat Rimsha en haar familie een veilige toekomst krijgen.”

Meer nieuws

Homoseksuelen die samenwonen zijn van hartelijk welkom om actief te worden binnen de ChristenUnie. Ze moeten de partijli...
4 reacties
22-08-2012
VEENENDAAL– De Reclame Code Commissie heeft uitspraak gedaan inzake de commercial ‘Ik Zeg Zon’ van de Nederlandse Energi...
18 reacties
13-08-2012
In oktober verschijnt het tweede deel van de Straatbijbel: ‘Genesis, hoe die torrie begon’. Deze hervertelling van Genes...
geen reacties
31-07-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering