Samenwonende homo volwaardig lid CU

Nieuwsredactie / 4 reacties

22-08-2012, 14:07

Homoseksuelen die samenwonen zijn van hartelijk welkom om actief te worden binnen de ChristenUnie. Ze moeten de partijlijn onderschrijven, waarin het huwelijk exclusief voorbestemd blijft voor een man en een vrouw en waarin het homohuwelijk wordt afgewezen, aldus lijsttrekker Arie Slob. In het TV-programma 'Altijd Wat' ging hij in op de vraag: "Word ik als christen en homo door de ChristenUnie voluit aanvaard?"


 

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

 

De uitspraken van Slob waren voor Arjan Baan (st. Heartcry), Marten Visser (zendeling) en Geert-Jan Noorman (st. Friedensstimme) aanleiding voor deze tweets:

 

 

 

 

 

CU kandidaat-kamerlid Schaddelee riep op tot gebed en WI-directeur Gert-Jan Segers pleitte voor een telefonisch gesprek:

 

 

 

Nieuwsredactie op 22-08-2012, 14:07
4 reacties
waldboy
23-08-2012 / 09:18
Goede zaak!.
Twitteraars even goed lezen! De CU behoudt haar standpunt!
God wil een relatie met mensen. Hij heeft altijd het individu op het oog. God wil zelf degene zijn die binnen die relatie de leiding hebben. Een persoonlijke relatie. Niet via via. Niet via landelijke wetten of regels, een partij,( de dominee of kerkenraad).
De SGP kan m.b.t. haat standpunt over vrouwen hieraan een voorbeeld nemen. Misschien is de uitspraak van het Europede Hof een duwtje in de goede richting.
meribel
23-08-2012 / 15:55
Het werd tijd dat ze er niet meer om heen draaiden maar een duidelijk standpunt innamen. Hoog tijd. En wie er niet mee eens is, staat het vrij om op een andere partij te stemmen.
Sambalbij
24-08-2012 / 11:54
Arie helpt de SGP aan de derde zetel.
jaejoon73
06-09-2012 / 13:26
wijs besluit van de heer Slob, een besluit waarin het doel (naastenliefde) belangrijker is dan het middel (een gebod)

Meer nieuws

VEENENDAAL– De Reclame Code Commissie heeft uitspraak gedaan inzake de commercial ‘Ik Zeg Zon’ van de Nederlandse Energie Maatschappij. De uitspraak, die in handen is van de Bond tegen vloeken, is ech...
18 reacties
13-08-2012
In oktober verschijnt het tweede deel van de Straatbijbel: ‘Genesis, hoe die torrie begon’. Deze hervertelling van Genesis is een vervolg op ‘De Torrie van Mattie’, over Mattheüs. Dit eerste deel in s...
Geen reacties
31-07-2012
Goedkoop is meestal duurkoop. Deze bekende uitspraak blijkt opnieuw een grote kern waarheid te bevatten. Geestelijke duurkoop ditmaal. Op advies van de Consumentenbond stapten veel Nederlanders over n...
27 reacties
23-07-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering