Alaaf!

Boer K. / 4 reacties

02-02-2016, 08:14

“Alles wat buiten onze normen en waarden valt, staan we niet toe.” Wie veronderstelt dat er nu een streng-gereformeerde predikant aan het woord is, of een bestuurslid van een gelijkgestemde organisatie, vergist zich. Deze ferme uitspraak komt uit de mond van Wilfred Jansen, voorzitter van de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen. Of de man flink heeft moeten oefenen om deze woorden zonder blikken of blozen in de juiste volgorde uit te spreken, vermeldt het artikel in De Gelderlander niet. Normen en waarden bij het carnaval... wonderen blijken dus toch nog te bestaan.

Al snel wordt in het interview helder wat Jansen precies bedoelt: Jihadisten en cowboys zijn niet welkom tijdens de carnavalsoptocht in de Waalstad. Beiden dragen immers een ‘bomgordel’... Een heuse kledingcode met kledingpolitie. Niet alleen alleen op refoscholen dus, maar ook op het feest der zotten. Een theedoek om je hoofd en een zwabberende broekrok aan je heupen is taboe. Vanzelfsprekend gelden de beperkingen niet voor de hoeveelheid drank of het aantal keren vreemdgaan. Ook normen en waarden hebben nu eenmaal hun grenzen. Volgens een enquete van feestkleding365.nl duikt zeker 20 procent van de feestvierende menigte in Brabant komend weekend met een ander dan de eigen partner in bed. Alleen voor raszuivere Brabanders natuurlijk. Want Syrische asielzoekers moeten met hun tengels van de billen en borsten van onze vrouwen afblijven. Eigen volk eerst. Alaaf!

Boer K. op 02-02-2016, 08:14
4 reacties
Arjan
03-02-2016 / 09:13
Beste K. Boer,
U maakt in uw artikel een aantal denkfoutjes. Ten eerste heeft u het over het feit dat er rondom carnaval geen normen en waarden zouden bestaan. Dit is onjuist. Het zijn misschien niet dezelfde normen en waarden als die van u, maar ze bestaan wel degelijk. Daarnaast schrijft u dat er kledingregels gelden en dat er geen regels bestaan voor het aantal keren vreemdgaan of de drankconsumptie. Deze zaken zijn zo verschillend van aard dat ze onvergelijkbaar zijn. Een carnavalsvereniging die vanwege maatschappelijke onrust wil dat hun leden verstandig omgaan met hun kledingkeuze is een verstandige vereniging. U heeft niets met carnaval, dat is duidelijk. Maar in dit stukje maakt u een karakatuur van de carnavalsvierder. Geeft het onderzoek waaruit u cititeert niet aan dat het 20% is? U maakt hiermee dezelfde koppeling als de anti-vluchtelingen groep. Het gedrag uitvergroten, een karikatuur maken en deze vervolgens toepassen op de hele groep.
cees0102
07-02-2016 / 17:39
Beste Arjan,

De denkfout die u meent te zien klopt niet. In het artikel wordt weldegelijk genoemd dat er normen en waarden zijn onder deze feestvierende menigte. Het zijn wel inderdaad andere dan de normen en waarden die onder ons gezag hebben. Normen en waarden ten aanzien van overmatig drankgebruik en ongeoorloofde seks zijn inderdaad niet te vergelijken met een kledingnorm. Ze zijn in de overtreffende trap vele malen gruwelijker. Machtige wapens van de vorst der duisternis. U verwijt dat hier sprake is van het schetsen van een karikatuur. Nergens kunt u lezen dat de aangehaalde 20% ineens de 100% vervangt.
Welk inzicht zou het artikel voor ogen hebben waar u aan voorbijgaat?
Arjan
09-02-2016 / 16:21
Beste Cees, laat ik voorop stellen dat ik het geciteerde onderzoek totaal niet serieus neem. Maar mijn kritiek staat hier los van. Het gaat me om de onterechte koppeling die wordt gemaakt. Als zou een carnavalsvereniging geen regels mogen stellen, omdat carnavalvierders veel drinken. Daarbij komt dat de vergelijking van Syrische vluchtelingen en vreemdgangers helemaal mank gaat. Er is nogal een verschil tussen, met wederzijds goedkeuren, vreemdgaan en aanranden of verkrachten. Enige bescheidenheid zou refoweb sieren. Is het percentage vreemdgangers onder ons echt zoveel lager? Hoeveel refo's pikken een graantje van carnaval mee?
JustMe91
05-04-2016 / 12:45
Beste K. Boer,

Ik ben begin dit jaar voor het eerst in aanraking gekomen met carnaval.
Dit omdat ik bekenden heb in Brabant.
Ik ben ook mee geweest om te kijken hoe en wat en of de oordelen kloppen.
Ook ben ik met veel Brabanders een gesprek aangegaan.

Ik kan u vertellen dat het naar bed etc., gaan met een ander niet het doel is van het 'feest', Maar vooral gezelligheid en tijd voor vrienden en familie.

De ruzies, de seks, etc. zijn meer de doelen van de niet Brabanders die denken dat het 'feest daar om draait'.

En nee ik ben niet voor carnaval. Het past niet bij een leven met God.
Maar een oordeel geven zonder dat ik weet wat het inhoud, past mij niet.

Lees ook deze columns

Wij noteren de zoveelste koopzondag-fittie in het voormalige Israel van het Westen. Locatie is ditmaal Waddinxveen. Na d...
1 reactie
27-01-2016
Om ‘Sympathy for the devil’ of ‘Highway to hell’ te beluisteren hoef je tegenwoordigvandaagdedag niet eens meer naar een...
13 reacties
23-12-2015
Slagregens teisteren ons kikkerland, de wind jaagt in Beaufort 4 en 5 door de bomen, de hoogste tijd om…met de benenwage...
14 reacties
07-12-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering