Smullen van twee walletjes

Boer K. / 8 reacties

20-04-2015, 09:25

Dat bijbelse principes bij EO net zo houdbaar zijn als slagroom tijdens een hittegolf, is inmiddels vrij algemeen bekend. Behalve dan natuurlijk bij degenen die in datzelfde tempo soortgelijke nare geurtjes verspreiden. Kort en goed noemen we dat de wet van de communicerende vaten. Lege vaten, in dit specifieke geval. Vroegâh was dat simpel te omschrijven als het juichend christendom. Tegenwoordig ligt dat een stuk genuanceerder, omdat ook vrolijke evangelischen inmiddels meer Bijbelkennis krijgen en hun heilige omroep steeds vaker het achterwerk tonen. Niet dat dit de goedbetaalde mediajongetjes en -meisjes van de EO nog boeit sinds ze naar hartelust meedartelen op de Gooische matras.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Een aardig staaltje van neo-seculariteit bij de voormalig omroepreligieuzen doet de bekeerde homo Thony Kraamer uit de doeken in de laatste uitgave van Villamedia, het vakblad voor journalisten. De drugsverslaafde travestiet Thony stopte als praktiserend homoseksueel en het wilde uitgaansleven toen God op zijn weg kwam. De EO-jongerensite BEAM zag wel brood in een artikel en publiceerde een interview met hem. Vervolgens brak de pleuris uit over de zogenaamd ‘genezen’ homo. Kopman Knevel zag zich genoodzaakt land en volk zijn nederige excuses aan te bieden.

Thony vertelt: “Dat de EO met excuses kwam, vond ik echt slap. Ik heb dat ook tegen ze gezegd. De EO wil iedereen te vriend houden. Ik vind: je bent christelijk of je bent het niet, maar je moet niet zoals de EO proberen van twee walletjes te eten. En dan Knevel die het excuus nog weer verder gaat afzwakken – wat een slap gel*l.”

Verder onthult de Zeeuwse homo hoe de EO pogingen deed om te voorkomen dat hij deel zou nemen aan het late night-gespreksprogramma van Jinek. “ Wat me bovendien opviel, is dat de EO-woordvoerder mij steeds wilde overtuigen van zijn privéstandpunt hierover, namelijk dat je als christen heel goed praktiserend homo kunt zijn. Dan belde hij me in de winkel, terwijl ik het druk had, en bleef maar discussiëren.”

Heeft Thony als bekeerling een nare smaak overhouden aan de EO, een totaal andere ervaring had hij met Jinek. “Alles was perfect geregeld en ik kreeg alle ruimte om mijn verhaal te doen.” Als Jinek in het interview tegenwerpt dat een relatie met iemand het meest waardevolle is wat je in je leven kunt bereiken, antwoordt Kraamer: “Het meest waardevolle is mijn relatie met God en dat ik Hem in mijn leven laat.” Hij vervolgt: “Toen ik dat had gezegd, viel Jinek even stil. Wat ik daar uit opmaak? Dat een mens niets kan inbrengen tegen Gods Woord.”

Waarvan acte.

Boer K. op 20-04-2015, 09:25
8 reacties
jj
20-04-2015 / 14:04
Serieus? Met een advertentie van Nick en Simon op de Refoweb homepage?!
Omega
20-04-2015 / 14:07
@jj Dat is een google-ad. Die reageert op jouw surfgedrag ;-)
hans0166
20-04-2015 / 15:23
het is helaas wel zo dat dhr Thony met zijn verhaal alleen maar weer het stereotype van de homo neerzet. Crossdressing, make up en maniertjes zul je bij 95% van de homofiele medemens niet aantreffen. De extremen worden weer eens tot standaard gemaakt.

Ik zeg overigens niets over zijn relatie tot de Heer, dat is iets wat alleen hijzelf in zijn hart kan zien.
Het valt me in de refo/religieuze pers vaker op dat men de extremen portreteerd maar weinig oog heeft voor het gewone...de EO staat niet alleen.
jeewee
21-04-2015 / 13:28
Misselijkmakende poging om opnieuw de EO neer te sabelen.
Van twee walletjes eten?
In de Bijbel staat de gelijkenis van de splinter en de balk...
Kijk eens in de spiegel, Refoweb!

Daarbij is het negende gebod minder belangrijk voor RefoWeb als je het hebt over "de drugsverslaafde travestiet Thony" en nog een paar uitglijders.

Enne... kom er maar in Omega, met venijn en sabels ...
jj
21-04-2015 / 13:35
@omega: meen je! Op de achtergrond, hele pagina hè! Volgens mij zijn dat gewoon betaalde advertenties... Hij is nu weer weg trouwens. Tekenend?
Omega
21-04-2015 / 14:31
Ik reageer alleen @Jeewee als je wat nieuws vertelt ;-)

@jj Bedoel je dat Refoweb een advertentiecontract heeft afgesloten met Nick en Simon? Hahaha, die is wel erg leuk.
jj
21-04-2015 / 16:00
@omega, tranquillo, er stond een advertentie van een internetprovider ofzo (kwam ook steeds een pop-up van, op de homepage, die moet je hebben gezien), en die hadden een actie met iets van Nick en Simon. Ik ben geen fan, dus ik heb verder genegeerd, maar viel me op omdat het niet bij doelgroep past. Hij is er nu ook af, dus hebben ze blijkbaar ook beseft zelf.
Tante Pollewop
22-04-2015 / 20:12
Tjonge, dit uitbraaksel heeft echt geen stijl. (pun intended) Zowel tegenover Thony als tegenover de EO.

En over de stilte met Jinek: volgens mij was zij meer stil van verbazing en moest ze daarna moeite doen om haar lachen niet in te houden. :D Maar ik zal het vast mis hebben.

Lees ook deze columns

De wetenschapper was nieuwsgierig. ‘Gebeurt dat nu vandaag ook nog,’ vroeg hij. ‘Die ervaringen zoals in die bevindelijk gereformeerde levensbeschrijvingen van honderd jaar -en meer- terug?’ Ik wist d...
1 reactie
16-04-2015
Naarmate ons huwelijk vordert, stijgt evenredig ook mijn machteloosheid in het doorgronden van mijn echtgenote. De hoop dat het ooit zal komen tot een doorwrocht kennen -al is het slechts ten dele- va...
1 reactie
13-04-2015
Jullie hebben vast ook van George Vins gehoord. In de tijd van het communisme zat hij jaren lang in de gevangenis. Een integer prediker. Zijn moeder, Lydia, zat in de verwantenraad om de gezinnen te s...
Geen reacties
06-04-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering