Opruimen die atheïsten...

SMS / 31 reacties

01-07-2013, 09:10

"Jullie christenen zijn ongelooflijk bemoeizuchtig. Je bent overal tegen, vooral als het gaat om de vrijheid van anderen. Neem nou abortus of euthanasie. Wat kan jou dat nou schelen? Jij hebt er toch geen hinder van? Integendeel: je zou er zelfs vrolijk van moeten worden dat niet-gelovigen zichzelf opruimen. Heb je ook geen last meer van ze!"


Tijdens een evangelisatiecampagne ergens in het midden van ons land, kreeg ik dat van een student rechten naar mijn hoofd geslingerd. En eigenlijk heeft hij een punt... Inderdaad, als atheïsten zichzelf massaal uit de weg ruimen hoeven christenen niet meer bang te zijn dat ze hun verworven rechten straks dienen in te leveren. Vrijheid van godsdienst en onderwijs blijven. Zondagsrust en vloekverboden keren weer terug in onze maatschappij en de Amsterdamse Wallen krijgen een andere vorm van toerisme. Kortom, christenen zouden hun strijd tegen abortus en euthanasie moeten opgeven. Opgeruimd staat netjes en zelf maken we er toch geen gebruik van.
 
En eerlijk gezegd vermoed ik dat er steeds meer christenen zijn die er zo over denken: laten die ongelovigen zichzelf maar lekker uitroeien. Hoe meer hoe beter en liever vandaag dan morgen. Eigen schuld, dikke bult. Je merkt het in de discussies, maar ook aan het gedrag. Wie loopt er nog warm voor een nachtwake bij een abortuskliniek of een anti-abortusdemonstratie in Den Haag? Wie steunt nog het verzet van NPV of andere pro-lifebewegingen tegen de pil van Drion of de zogenoemde Engelen des Doods. Christenen zijn al dat protesteren moe, omdat het effect nihil is en de mogelijkheden om jezelf en je (ongeboren) kinderen van het leven te beroven alleen maar ruimer worden.
 
Maar wie God lief heeft boven alles en zijn naaste als zichzelf (Marc. 12:30-31), weet dat het zo niet werkt. Of je buurman het nu gelooft of niet, er is een leven na dit leven. Hemel of hel. En daar komt nooit een einde aan. En wie zelf gered is uit de klauwen van de eeuwige dood door het geloof in Jezus, gunt ook de onbekende ander die ongekende en oneindige zaligheid. Van harte zelfs. Die hemelse heerlijkheid en liefde van Christus ontvang je niet door anderen of jezelf van het leven te (laten) beroven, maar door ze te wijzen op de redding die er ligt in Hem alleen. Geen andere weg. Geen andere boodschap. Wel een toekomst voor iedereen die wil en die Jezus aanneemt door het geloof. En stromen van levend water zullen uit zijn buik vloeien (Joh. 7:38). Kies dan dit leven en niet de dood. Dat is geen bemoeizucht, maar barmhartigheid en naastenliefde. Of je het nu gelooft of niet.

SMS op 01-07-2013, 09:10
31 reacties
mortlach
01-07-2013 / 11:09
Kijk, "jullie christenen" vinden het allemaal maar bemoeizuchtig van "ons atheïsten dat we dat vloekverbod opheffen, het homohuwelijk invoeren, de gewetensbezwaarde ambtenaar opruimen en het bijzonder onderwijs aan banden leggen, maar wij weten dat het niet zo werkt.

Wij weten dat wie gered is uit de klauwen van het verdrukkende geloof een heerlijk en vrij leven mag leiden waarin je zelf mag bepalen wat goed voor je is zonder last te hebben van een verzonnen en opgelegd zondebesef. En die heerlijkheid gunnen we iedereen! Geen bemoeizucht dus, maar naastenliefde!
Lelietje
01-07-2013 / 18:25
@ Mortlach. Wat jammer dat jij denkt dat je geen heerlijk en vrij leven mag leiden/leidt als je gelooft! Het tegendeel is waar :). Ik kan me echt geen heerlijker en vrijer leven voorstellen als Christen, en dat meen ik. Christus is HET leven, Hij is mijn leven, mijn Alles. Zonder Hem wil en kan ik echt niet leven. 'k Moet er niet aan denken zonder Hem in de wereld te zijn want dat lijkt me echt ronduit het ellendigste wat ik me kan bedenken. Tijdverspilling misschien dat ik hierop reageer, maar ik kon het toch even niet laten...
mortlach
01-07-2013 / 20:15
Mijn reactie was natuurlijk maar een parodie om mensen een klein spiegeltje voor te houden. Het argument "Ja maar ik doe het voor je eigen bestwil!" komt namelijk over het algemeen slecht aan en kun je ook keihard terugkrijgen.
Omega
02-07-2013 / 08:08
Bedoel je nu te zeggen @Mortlach dat atheïsten zichzelf wel moeten opruimen? ;-)
mortlach
02-07-2013 / 10:33
Je zou maar te maken krijgen met een euthenasiegeval in de familie en dat er dan zo'n betweterige drammer naast komt staan die zegt "Maar dat mag helemaal niet van mijn Heere hoor, en dat zeg ik alleen maar omdat ik om je geef!"

Ik weet niet in hoeverre ik me in zo'n situatie zou inhouden...
Gerard
02-07-2013 / 12:39
Het valt me op mortlach , dat na al die jaren die je op refoweb verkeert, nog niet het minste van het christelijk geloof hebt begrepen. Of misschien niet wilt begrijpen...
Cees27
02-07-2013 / 13:33
Wat ik me afvraag, is waarom Atheisten een groep vormen?

Als je niet gelooft dat God bestaat hoef je toch geen tegenbeweging te vormen?

Ik ga ook geen club oprichten tegen het groeien van paarse grasprieten, simpelweg omdat ze niet bestaan. Je kan alleen een tegenbeweging oprichten als er een tegengewicht is.

Mvg.
Omega
02-07-2013 / 17:55
Nou @Mortlach, als die drammer pas op het laatste moment er naast komt staan met een waarschuwend vingertje, is hij niet alleen rijkelijk (te) laat en volgens mij ook geen christen, maar wellicht de eigenaar van een hospice ;-)
mortlach
02-07-2013 / 17:57
*zucht* Ik had er heel groot *parodie* bij moeten zetten, zie ik.

Dus voor de duidelijkheid. Wat ik hierboven schreef meen ik niet echt. Het is puur om te laten inzien hoe het "we doen het voor je eigen bestwil" door de ander kan en zal worden opgevat.

Zij die het vatte, vatte het.

@Cees27: Als die paarse-grasspriettelers ineens allerlei zaken willen gaan beslissen, op basis van een millenia oud tuinboek, zoals wat jij in je slaapkamer allemaal mag en niet mag, reken dan maar dat er een tegenbeweging komt.

Hoewel ik niet geloof dat God bestaat, ben ik er vrij zeker van dat CHRISTENEN wel bestaan.
rotterdam
03-07-2013 / 15:42
Geharnaste atheïsten, zoals onze vriend mortlach, vind ik net zo irritant als zogenaamde vrome gelovigen. Die bekeringsijver, de triomfantelijkheid waarmee ze poneren dat God heus aantoonbaar niet bestaat, de overtuiging dat driekwart van de wereldbevolking, de gelovigen, zwakzinnig zou zijn - is ronduit kinderachtig.
Omega
03-07-2013 / 16:47
@Rotterdam Ik denk niet dat Mortlach dat soort woorden zou gebruiken, daarvoor heeft hij teveel respect voor andersdenkenden. We koesteren hem, want hij behoort tot een uitstervend ras. Het aantal atheïsten wereldwijd neemt jaarlijks af. Micro-evolutie noemen we dat. De mensheid wordt steeds slimmer ;-)
mortlach
04-07-2013 / 12:33
@Omega. Aan de andere kant heb ik nog nooit een dominee moeten vragen of [pak een willekeurige vraag uit de vragenrubriek] wel mag.

En misschien neemt het aantal wel af, maar ik heb toch niet het idee dat die kerken bij jullie op zondag nou echt uit hun voegen barsten van al het volk. :-)
Omega
04-07-2013 / 18:45
@Mortlach Ik neem je wel een keer mee naar Barneveld of Opheusden, zonder overigens die andere uitpuilende kerkgebouwen tekort te willen doen ;-)

De toevoeging "wereldwijd" stond er overigens niet zonder reden ;-)
mortlach
04-07-2013 / 18:59
Ach, ik kan nu wel iets zeggen over 'de mensen die er toch niet toe doen,' maar dat staat zo arrogant :-)
mortlach
04-07-2013 / 19:00
En je kunt me gerust meenemen naar die plekken, ik ben gelukkig gewoon ingeënt tegen al die nare kinderziekten...
Omega
04-07-2013 / 20:50
Je bent al besmet met de meest dodelijke ziekte die er bestaat: ongeloof ;-)
mortlach
04-07-2013 / 22:22
Daar kun je heel oud mee worden hoor, en het is gelukkig - en in tegenstelling tot de ziekte die geloof heet - niet besmettelijk. :-)
Omega
04-07-2013 / 23:30
Met "heel oud" bedoel je als evolutionist in dit geval vast geen miljoenen jaren ;-) En als zelfs SBS-kijkers last hebben van ongeloof, kan het met intelligentie niets van doen hebben. Ik hou het dan toch maar op een vorm van besmetting ;-)
mortlach
05-07-2013 / 00:01
Waarom zou je in vredesnaam miljoenen jaren willen leven - of eeuwig zelfs? En als het moderne christendom zelfs de SBS-kijkers niet meer aan zich kan binden, hoe groot is het probleem met je marketing dan? Die lui geloven werkelijk alles wat je ze voorzet en NOG moeten ze niets van het christendom hebben. Lijkt me geen feitje waar je je voor op de borst moet gaan staan kloppen. :-)
Omega
05-07-2013 / 08:40
Dat bewijst nog maar eens dat ongeloof de meest ernstige aandoening is ;-) En als mensen niet eeuwig willen leven, waarom wil iedereen dan zo graag oud worden en gelukkig zijn in een tijdsbestek van een miljoenste evolutiepromille?

Lees ook deze columns

Lieve mam, Hier een vakantiekaartje om te laten weten dat ik het erg naar mijn zin heb op het zomerkamp van Hamas.
9 reacties
26-06-2013
'Scholen worstelen met te korte broekjes tienermeisjes', kopte de Volkskrant deze week. De shorts, mini-rokjes en hemdjes met vrij uitzicht op (een nog niet volledig ontloken) pronte voorgevel, kunnen...
8 reacties
18-06-2013
Nooit meer geweigerd door een school. Nooit meer censurabel door een kerk. Nooit meer geweigerd aan het Avondmaal. Nooit meer onthouden van de Doop. Nooit meer stiekem op zolder. Nooit meer de gordijn...
11 reacties
11-06-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering