Kees is anders

Vriend van Kees / 12 reacties

26-09-2012, 10:32

Kees is een heerlijk en bijzonder mens. Gestudeerd heeft hij niet, maar toen de Heere hem in het hart greep, mocht hij op de school van de Heilige Geest. Die leerde hem dingen die hij op de universiteit nooit ontdekt zou hebben. En met deze kennis mag hij mensen bij de Heere Jezus brengen. Jonge en oude mensen, gestudeerd en niet-gestudeerd. Oud-gereformeerd en anders bekeerd. Als geen ander weet hij mensen enthousiast te maken voor het werk in Gods Koninkrijk, om voor Hem te bouwen en te sjouwen.


Mensen voelen zich veilig bij Kees en vertellen hem al hun zorgen en verlangens. Voor hen heeft hij ook een luisterend oor, soms tot diep in de nacht. Dat sloopt hem soms geestelijk en lichamelijk, maar toch gaat hij door uit liefde voor Christus en zijn naaste.
 
Kees is vaak moe, erg moe, en dan verlangt hij naar de Hemel, naar Zijn Verlosser en Zaligmaker. Waar hij altijd God mag prijzen en nooit meer last heeft van zijn lichaam. Maar Kees weet ook dat zijn taak op deze aarde nog niet klaar is. Er moeten nog mensen toegebracht worden aan de schare die niemand tellen kan. En Koning Jezus gebruikt Kees om velen toe te voegen aan de wagen die op reis is naar het hemels Jeruzalem.
 
Het zwakke lichaam van Kees is zijn doorn in het vlees. Zo houdt God Hem klein en tegelijkertijd heel dicht bij Zich. Daarom heeft Kees altijd Jezus nodig en moet en mag hij leven van de koren en de most die God hem ondanks alles overvloedig geeft. En door dit alles groeit Kees in de genade, want de leerschool van de Heilige Geest kent geen vakantie. Die stopt pas als de laatste adem is uitgeblazen.
 
Tot die tijd mogen wij genieten van Kees, maar bovenal loven en prijzen wij de God van Kees. Heere, dank U voor Kees!

Vriend van Kees op 26-09-2012, 10:32
12 reacties
pierre81
26-09-2012 / 23:11
100%
schaapje
26-09-2012 / 23:19
Jammer dat ik Kees niet ken!
altijdwat
27-09-2012 / 00:48
schaapje, dat was ook t eerste wat ik dacht:-)
mooi stukje ook....
Race406
27-09-2012 / 10:39
Ik denk dat dit stuk een reactie is op een vraag en antwoord over zanger Kees.... ;-)
schaapje
27-09-2012 / 11:05
@Race
Mijn dochter gaat naar een gemeente die sinds kort is opgezet ( door Kees) in Veenendaal, het loopt daar storm, mensen zitten op de grond omdat er geen plaats meer is.
Zoals ik het begrijp moeten er nog veel taken verdeeld worden (als je dat zo mag zeggen) maar ik kan mij niet voorstellen dat deze Kees een zwakke gezondheid zal hebben
Omega
27-09-2012 / 16:01
Misschien is de naam Kees een pseudoniem? ;-)
imvi
27-09-2012 / 23:55
Vervang de twee middelste letters door een o. Jammer dat ZIJN naam zo centraal staat in dit stukje.
Omega
28-09-2012 / 09:10
Nou imvi, dan heb je het toch niet goed gelezen. Tel al die keren dat de naam of persoonsvormen van God, Jezus en Heilige Geest worden genoemd maar eens bij elkaar op ;-)
Jelco
29-09-2012 / 19:43
Waarom hebben jullie het allemaal over een kees of koos? Is dit nu belangrijk??
Het is trouwens koos want zijn eigen uitspraken worden er genoemd en pas is hij een poosje uit de running geweest om bij te komen. We kunnen het veel beter hebben over het werk van de Heere Jezus in plaats van over koos
Theosoof
30-09-2012 / 10:28
Weer een eenkennig soort reclame voor de christenen. Waarom is Kees anders? Zijn er geen ongelovige hartelijke mensen? Hebben mensen hier speciaal de heilige geest voor nodig?
De ene mens is hartelijk, betrouwbaar en daar komen mensen graag hun hart bij luchten. De andere mens heeft dat minder. Heeft met een Heilige Geest niks van doen, of met een speciale godheid.

Maar goed, christenen leven nou eenmaal graag in zo'n exclusief wereldje.
zeeland
02-10-2012 / 00:41
Ik zag dit stuk ook staan op het gastenboek van JijDaar.nl, vandaar dat het niet gek is, dat iedereen denkt dat het over Koos van stichting JijDaar gaat. Ik ook. Misschien hebben we het wel helemaal mis, maar ik denk het niet.
Helaas voor Koos is niet iedereen even weg van Koos. Iig probeert de schrijver van dit stukje het voor zijn vriend KEES op te nemen. Of daar Koos mee wordt bedoeld, dat weet alleen de schrijver. Echter wordt door deze discussie de inhoud van de column, te niet gedaan.
Laten we bidden voor deze Kees en hopen dat hij velen tot zegen mag zijn!!!

Tevens wil ik nog opmerken dat ik ook niet helemaal weg ben van Koos. Ik vind hem te popie jopie...
Ik waardeer wel zijn inzet voor jongeren en zijn ijver om ze bij de Heere te brengen.
Ik hoop dat ik dit wel mag zeggen?!
Omega
02-10-2012 / 08:56
Goed gezien @Zeeland. Nu weet je dus ook waar wij deze column vandaan hebben :-)

Lees ook deze columns

Ik heb het niet zo op al die boekjes met persoonlijke bekeringsgeschiedenissen en allerhande ellende. Ondanks raakvlakken die er ongetwijfeld zijn, is namelijk ieder mens uniek. En ook hierin toont zi...
7 reacties
19-09-2012
Het moet maar eens afgelopen zijn met het eindeloze gezeur over en van de weiger-orthodoxen. U weet wel: de trouwambtenaren, de SGP'ers, de creationistische leraren, enzovoorts. Mensen die de ontplooi...
4 reacties
17-09-2012
Soms probeer ik mij wel eens voor te stellen hoe het straks na de wederkomst van Christus op de nieuwe aarde zal zijn. We lezen daar iets van in Openbaringen 21. Daarnaast: vrede, gerechtigheid, blijd...
29 reacties
05-09-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering