Juk met ongelovige tegen de wet

Ds. J.A. Mol / Geen reacties

13-07-2023, 10:02

Vraag

Welk gebod van de wet des Heeren wordt overtreden als een christen een juk aangaat met een ongelovige (2 Korinthe 6:14)?


Antwoord

Beste vriend(in),

In 2 Korinthe 6:14 wordt aangegeven dat een gelovige geen juk moet aantrekken met een ongelovige. Immers gerechtigheid en ongerechtigheid verdragen elkaar niet, evenmin als licht en duisternis. Een gelovige en een ongelovige zijn als water en vuur.

Welk gebod van de wet des Heeren wordt overtreden als je dit juk toch aangaat? Misschien kun je beter vragen: welk gebod wordt niet overtreden? Want als je één van Gods geboden overtreedt, overtreed je ze allemaal. Gods geboden vormen een eenheid. Lees Jakobus 2:10-11.

Ik denk aan de samenvatting van de wet. Hoe kun je God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf, als je wegen gaat die ingaan tegen Zijn wil? Kortom, ga geen juk aan met een ongelovige.

Met vriendelijke groet,
Ds. J. A. Mol

Lees ook de vervolgvraag en de gerelateerde artikelen over 'Relatie met niet-gelovige'

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.A. Mol

  • Geboortedatum:
    19-10-1972
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Harskamp
  • Status:
    Actief
64 artikelen
Ds. J.A. Mol

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Al jaren ben ik, een jonge vrouw van 23 jaar, bevriend met een jongen die ik op de jv heb leren kennen. Hij is nu 25 jaar en inmiddels twee jaar getrouwd en heeft een zoontje. We hebben altijd goed me...
1 reactie
12-07-2013
Binnenkort hopen we te vertrekken voor vakantie naar Tunesië. We staan nu voor de beslissing: wel of niet inenten. Is hier een bijbels antwoord op te geven?
Geen reacties
12-07-2003
Ik (jonge vrouw) heb de laatste tijd steeds in toenemende mate last van angst. Niet specifiek over één taak die ik moet verrichten, maar eigenlijk voor alles wat ik doe. Ik weet niet precies waar die ...
1 reactie
12-07-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering