Argumenten voor seks binnen het huwelijk

drs. A. Meijer / Geen reacties

02-04-2020, 11:46

Vraag

Zouden jullie ook met zakelijke argumenten kunnen uitleggen waarom seks binnen het huwelijk hoort? Niet met argumenten gebaseerd op de Bijbel, want daar ga je niet-christenen niet mee overtuigen. Zelf zit ik dan te denken aan bijvoorbeeld het feit dat je dan geen SOA's meer zult hebben, maar misschien is er meer te bedenken?


Antwoord

Beste vragensteller, 

Het is uiteraard zo dat een monogaam leven bewaard voor SOA's. Het huwelijk is de meest definitieve vorm van een duurzame relatie. Helaas zijn er getrouwde mensen die overspel plegen en zo een SOA oplopen.  
 
Trouw en monogamie legt daarnaast het HPV-virus aan banden en maakt dat baarmoederhalskanker (zeer waarschijnlijk) minder voor zal komen. 

De (emotionele) binding die er optreedt tussen mensen die voor het eerst seksuele gemeenschap hebben is heel hecht. Die binding wordt veel minder als dit met verschillende partners gedeeld wordt.  Juist daarom is het zo mooi als de geslachtsgemeenschap alleen binnen de veilige bedding van het huwelijk plaatsvindt.  Dat versterkt het huwelijk. 

Een belangrijk doel van geslachtsgemeenschap is het krijgen van kinderen. Kinderen ontwikkelen zich het best binnen een stabiel gezin (dat is wetenschappelijk bewezen). 

Zo maar een paar argumenten waarbij je de Bijbel niet hoeft te citeren. Al kunnen Bijbelse argumenten ook ‘zakelijk’ gebruikt worden. 

Vriendelijke groet,
A. Meijer, huisarts

Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben opgegroeid in een relatief groot gezin. In mijn jeugd heb ik het één en ander meegemaakt, waarvan ik soms de wonden nog lik. Ondanks dat kan ik zeker zeggen dat ik als mens gegroeid ben. Toch z...
3 reacties
01-04-2010
Ik voel me ver verwijderd van God. Ik leef op dit moment vrijwel zonder Hem. Ik was gewend te bidden (in ieder geval bij het opstaan en naar bed gaan), maar dat doe ik het laatste halfjaar eigenlijk n...
1 reactie
01-04-2015
Is belijdenis doen wel zo noodzakelijk? Het is toch iets wat door mensen is gemaakt? Het gaat er toch eigenlijk om dat God weet van onze zonden en dat we voor Hem onze zonden belijden. Is het zo noodz...
Geen reacties
01-04-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering