Relatie met iemand uit andere kerk

Redactie Refoweb / Geen reacties

19-04-2017, 08:02

Vraag

Ik denk veel na over relaties. Waar ik over na denk is over hoe je een relatie kan hebben met iemand die bijvoorbeeld tot een andere kerkstroming behoort. Zelf zit ik bij de PKN, maar kan je dan een relatie hebben met iemand uit een evangelische gemeente of zijn de verschillen dan te groot? Ik denk dat je je ook van deze mensen kan leren (bijvoorbeeld een openheid in het geloof), maar ik denk dat er veel verschil zit tussen beide kerken. Wat nu als je goed bij elkaar past, van elkaar houdt en beide God wil dienen, maar in sommige opvattingen verschilt (zoals de doop etc.), hoe moet je daar dan mee om gaan? Hoe moet je dat bijvoorbeeld later doen met kinderen? Heeft iemand misschien tips of ervaring hierin?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2363 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vraag is of films waarin bijbelse personen nagespeeld worden (niet de Heere Jezus) verkeerd zijn? Alvast bedankt voor uw antwoord.
Geen reacties
18-04-2006
Hoe kan je als gewone vrienden het beste met elkaar omgaan als je weet dat seksuele verlangens wel een rol hebben gespeeld en soms ook spelen? Terwijl je dat helemaal niet wilt en de vriendschap juist...
2 reacties
18-04-2013
Ik vind het moeilijk om met mijn vriend te gaan zwemmen. Zit dit in mij: bang voor kwetsbaarheid of is het ook bijbels dat het beter is in de verkeringstijd dit niet te doen?
Geen reacties
18-04-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering