Opgestaan uit de dood

Ds. W.G. Hulsman / 1 reactie

05-07-2012, 12:00

Vraag

In het Oude Testament lezen we over drie mensen die zijn opgestaan uit de dood (de zoon van de Sunamitsche, van de weduwe te Zarfath en de man die in het graf van Eliza geworpen werd en weer tot leven kwam). In het Nieuwe Testament lezen we van zeven mensen die uit de dood terugkeerden en wel: Lazarus, de jongeling te Nain, het dochtertje van Jairus, Eutychus, Dorcas/Tabitha, Christus, maar de zevende weet ik niet goed te vinden. Moet ik daar Paulus onder rekenen?


Antwoord

Misschien is dit bedoeld: Matth. 27:52 en 53: "Ook werden de graven geopend en veel lichamen van heiligen die ontslapen waren, werden opgewekt;  en na Zijn opwekking gingen zij uit de graven, kwamen in de heilige stad en zijn aan velen verschenen."
 
Hartelijke groet,
Ds. W. G. Hulsman

Lees meer artikelen over:

opstanding
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W.G. Hulsman

  • Geboortedatum:
    08-11-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Barneveld
  • Status:
    Actief
166 artikelen
Ds. W.G. Hulsman

Bijzonderheden:

Emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
MUS
09-07-2012 / 11:48
Er is een verschil tussen 'levend worden' en 'opstaan uit de doden'. De eerste categorie zal opnieuw sterven, de tweede categorie is onsterfelijk geworden.
Jezus (en waarschijnlijk ook de mensen uit Mt. 27) kregen een opstandingslichaam en werden onsterfelijk, de anderen niet...

Of Paulus ook uit de dood levend is geworden is niet zeker.
Handelingen 14:19 Maar er kwamen Joden uit Antiochië en Ikonium, die de menigten overtuigden; en zij stenigden Paulus en sleepten hem de stad uit, omdat zij dachten dat hij dood was. 20 Maar toen de discipelen hem omringd hadden, stond hij op en ging de stad in, en de volgende dag vertrok hij met Barnabas naar Derbe.

Terug in de tijd

Wanneer kun je beleven/ervaren dat je een kind van God bent? Is dat wanneer je Christus niet meer missen kunt? Als je dan weer in oude zonden valt, geloof je dat dan niet meer? Concreet: Hoe kun je to...
Geen reacties
05-07-2003
Ik ben drie keer bij een prostituee geweest. Ik zag echt geen andere uitweg zonder iemand te beschadigen. Mag ik nu nog wel in de kerk trouwen? Ik heb namelijk gelukkig nu een vriendin die me voor mee...
Geen reacties
05-07-2003
Ik heb iemand bij onze groep betrokken, maar daar heb ik nu spijt van. Hoe kan ik toch aardig tegen zo iemand blijven doen?
Geen reacties
05-07-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering