Opgezette klieren in nek

drs. P. C. Hildering / 3 reacties

18-08-2010, 13:30

Vraag

Een vraag aan een arts. Ik heb al zo'n drie jaar last van opgezette klieren in mijn nek. Het houdt me elke dag bezig. Soms voelen de klieren wat harder aan en dan weer zachter. Ik heb periodes gehad met nachtzweten, moeheid en jeuk, maar dat is allemaal weer voorbij. Kan ik de ziekte van Hodgkin hebben en dat de klachten elke keer weer komen en gaan?

Antwoord

Dat het al drie jaar bezig is maakt, om met de deur in huis te vallen, een diagnose als Hodgkin onwaarschijnlijk. Dat is namelijk een progressief verlopende ziekte en het feit dat er momenten van verergering en dan weer verbetering zijn past daarbij niet. Het is evenwel niet gewoon om steeds klieren te hebben en zeker als er periodiek bijkomende klachten zijn lijkt mij consultatie van je huisarts gewenst. Daar komt nog bij dat je schrijft dat het je elke dag bezig houdt. De energie die je daarin hebt zitten, is vast wel nuttiger te gebruiken voor jezelf of je omgeving. Daarom hoop ik dat je de stap naar consultatie gaat zetten.

Drs. P. C. Hildering

drs. P. C. Hildering

drs. P. C. Hildering

 • Geboortedatum:
  24-04-1953
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Urk
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Functie: Huisarts

  voorzitter Nederlands Artsenverbond 

Tags in dit artikel:

medisch
3 reacties
anne80
18-08-2010 / 15:43
Ik heb ook vaak last van opgezette klieren.
Een overblijfsel van ziekt van Pheiffer volgens de huisarts.
Vooral als ik moe ben zijn ze opgezet.
bootje
18-08-2010 / 16:13
Waarom gaat u niet LANGS de huisarts? Hoe goed deze arts ook is, en al zou hij het willen, hij kan niks vast of uit stellen op afstand van achter zijn computer. Misschien maakt u zich wel druk om iets onbelangrijks, en misschien heeft u echt wat.
zonneschijn
19-08-2010 / 14:09
Mijn dochter van 23 heeft dat ook al meer als een half jaar. eerst haalde ze zich ook nare ideeen in het hoofd logisch.
Maar naar een huisarts geweest. het is niets zei hij. maar ze wilde door. bij de kno arts geweest, maar ze is nog niets opgeschoten?????
Het is heel vervelend als artsen zeggen, het is niets.
Ja blijf je dan denken iets moet het zijn?? maar ze zeggen wel wat t niet is, maar niet wat het wel is??? maar t hoort er toch niet?? bobeltjes klieren, die opzetten, groter worden, kleiner worden??? vreemd blijft het? hebben nog meer mensen ervaring met zo iets raars?

Terug in de tijd

Hoe moeten we tegen polka en dansmuziek aankijken als dat in een concert in de kerk aan de orde komt? Is dit christelijk...
1 reactie
18-08-2017
Ik heb een aantal vragen m.b.t. de verschillende opstandingsgeschiedenissen uit Mattheus 26 (1:10), Markus 16 (1:10), Lu...
geen reacties
19-08-2017
Beste dominee Buijs. Ik ga in september belijdeniscatechisatie volgen in de gemeente van Naarden. Ik zie er vreselijk te...
geen reacties
18-08-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis