Werkelijke communicatie met God

Buitenman / Geen reacties

21-02-2015, 09:44

Werkelijke communicatie met God is mogelijk, zo weet Bart Doornweerd, en vervolgens legt hij uit welke houding daartoe dienstig kan zijn. “Hoe kan God het hart van de mens weer bereiken? Het antwoord is van grote eenvoud en juist daarom voor velen van ons zo moeilijk te begrijpen of te accepteren.


De sleutel wordt ons aangereikt vanuit de Bijbel, en dat niet éénmalig, maar bij herhaling (Matt. 11:25, 18:3, Marc. 10:13-16, Luc. 10:21, 18:7): Als je niet wordt als een kind, kun je het Koninkrijk van God niet binnengaan.”
 
“Onze ‘bereikbaarheid hangt af van de voorwaarde dat we het hart hebben van een kind. Om te kunnen ‘horen’ en begrijpen moeten we eenvoudiger worden, juist niet gecompliceerder! Dus steeds als we groeien in kennis, moeten we onszelf voorhouden dat ons hart het hart van een kind moet blijven. Kun je nog open staan om nieuwe dingen te leren, te horen of te zien van God?”
 
“Het kan een opluchting zijn voor degenen onder ons die belemmerd worden door onzekerheid. Zij denken misschien: Ik ben niet zo geleerd, of Ik blijf achter. Het is helemaal niet de bedoeling dat je geïmponeerd raakt door mensen die mooie boeken kunnen schrijven, of het allemaal zo fantastisch kunnen zeggen! Weet je daarentegen bemoedigd, want je hebt waarschijnlijk een voorsprong als je al die geleerdheid te moeilijk vindt! God zegt hierover: Deze dingen zijn voor de wijzen en de verstandigen verborgen gehouden, maar aan de kinderen geopenbaard (Luc. 10:21).”
 
“Als we ‘topzwaar’ zijn door intellectuele ballast, lopen we grote kans dat de essentie aan ons voorbij gaat. Niemand is beter dan een ander en dat geeft vrijheid! We hoeven niets te missen van wat God gaat doen. Je hoeft alleen maar te zeggen: ‘Spreek Heere, Uw dienaar luistert (1 Sam. 3:9). Ik doe mijn best Heere, en als er iets is wat verkeerd is, wilt U het aangeven? Ik wil een open en rein hart zijn dat naar U kan luisteren.”
 
(Uit: Charisma. Christian Lifestyle Magazine, juni 2002;  Bart Doornweerd is verbonden aan ‘Dienstbaar in de kracht van de Heilige Geest’, een onderdeel van de interkerkelijke zendingsorganisatie ‘Jeugd met een opdracht’. DKHG heeft als doelstelling christenen te onderwijzen en te helpen in het verstaan van Gods stem, het leven vanuit Zijn kracht en het dienen van de eigen directe omgeving zoals Jezus deed.)

Buitenman op 21-02-2015, 09:44
Geen reacties

Lees ook deze columns

Wat willen ze nou precies bij de EO? Voor mij is het niet helemaal helder. Op de jongerensite van de EO verscheen pas een interview met Thony (19), over zijn omgang met zijn homoseksuele gevoelens. Ee...
6 reacties
19-02-2015
Hij stond bij me op de stoep, Daan. Een heldere kerel van 33 jaar met een eigen bedrijf en altijd druk. Behoorlijk stressbestendige, een zeer hoog arbeidsethos en trouw in alles wat hij doet.  Getrouw...
3 reacties
17-02-2015
Er was eens, ergens op deze aardbol onder Gods goede zon, een groep mensen die wegens omstandigheden in een en hetzelfde kerkelijke verband waren terechtgekomen. Ze waren zo onder de indruk van Gods l...
6 reacties
07-02-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering