Mirenaspiraaltje geadviseerd en twijfels

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

17-04-2007, 00:00

Vraag

Aan mw. Hoek-van Kooten. Ook ik heb last van heftige menstruaties en mijn huisarts heeft mij een mirenaspiraaltje geadviseerd. Ook ik had mijn twijfels over de abortieve kant hiervan. Uit het antwoord van mw. Van Beest op deze site constateer ik het volgende: Bij een mirenaspiraaltje is er een  kleine kans op bevruchting waarbij het mirenaspiraaltje wel abortief werkt. Heb ik dat goed? Mijn vraag is echter ook: Hoe zit dat met "de pil"? Heb je bij de pil ook een kleine kans dat ie abortief werkt? Zoiets stond pasgeleden in een reactie in het RD. Jaren geleden heb ik ooit de pil gebruikt. Ik kon daar toen niet tegen. Nu durf ik dit niet weer te proberen of kan een ander soort pil minder bijwerkingen geven? Wat blijft er verder voor mij over als het mirenaspiraaltje en de pil afvallen om het vloeien tegen te gaan?


Antwoord

Inderdaad is er bij het mirenaspiraaltje een kleine kans op bevruchting. Door datzelfde spiraaltje kan er dan vervolgens geen innesteling plaatsvinden. In de anticonceptiepil zitten twee hormonen: oestrogeen en progesteron. Als de pil nauwkeurig geslikt wordt dan zal er geen eisprong plaatsvinden. Ook het slijm in de baarmoedermond wordt heel erg stug zodat er eigenlijk geen zaadcellen doorheen kunnen. De kans op een bevruchting is dus nihil. Ik ben het dan ook niet eens met de reactie in het RD dat er een kleine kans is dat de pil abortief werkt.

Inderdaad werkt het mirenaspiraaltje wel goed tegen hevige menstruaties vanwege het progesteron wat vrijkomt en het baarmoederslijmvlies doet slinken en zodoende dus minder kans geeft op hevige bloedingen. Bij hevige bloedingen zou je het eventueel kunnen combineren met een andere vorm van anticonceptie zoals het gebruik van het condoom rond de vruchtbare dagen.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

de pilmirenavoorbehoedsmiddel
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zit op groepslessen. Heel fijn in een groep sporten. Als ik daar mee klaar ben doet het me altijd weer goed. Maar die muziek moet altijd zo hard! Van mij hoeft het niet. Maar ik weet gewoon niet ...
Geen reacties
17-04-2023
In een preek hoorde ik dat er verschil is tussen overtuiging (door de Heilige Geest) en ontdekking. Ik kon de uitleg niet goed volgen. Kan iemand mij het verschil uitleggen?
Geen reacties
17-04-2008
Aan iemand van de Ger. Gem. Ik ben een meisje van 17. Ik heb ongeveer sinds mijn 15e gaatjes in mijn oren. Ik draag altijd kleine, bescheiden oorbellen. Bijvoorbeeld pareltjes. Ik vind twee gaatjes (i...
Geen reacties
17-04-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering