Hooglied als voorbereiding op onze bruiloft

Ds. A. Huijgen / Geen reacties

05-01-2007, 00:00

Vraag

Zijn er boeken met meditaties, dagboekstukjes, uitleggingen e.d. over Hooglied geschreven? Dit lijkt me een mooie voorbereiding op onze bruiloft (al zou Hooglied vooral beeldend zijn bedoeld, maar toch...). Misschien weet u bepaalde titels of auteurs?

 


Antwoord

Beste vraagsteller,
 
Er is al een wat ouder boekje in de serie "Bibliotheek van Boeken bij de Bijbel" van prof. L. H. van der Meiden, getiteld "Het Hooglied", uitgegeven bij Bosch & Keuning te Baarn. Er is alleen tweedehands aan te komen, maar je ziet 't nog wel eens op rommelmarkten. Een gedegen uitleg, die zowel de oorspronkelijke betekenis van Hooglied als liefdeslied als de Nieuwtestamentische lading als lied dat de liefde van Christus en Zijn gemeente bezingt, recht doet. Hoewel de uitleg goed is, betwijfel ik of het in jullie specifieke situatie is wat je zoekt.

Ik ken geen boek dat zowel Hooglied uitlegt als stof biedt ter voorbereiding op het huwelijk. Over de geestelijke betekenis van het Hooglied is er veel geschreven, maar dat is blijkbaar niet wat je zoekt.
 
Met vriendelijke groet,
Drs. A. Huijgen

Tags in dit artikel:

boekenHooglied
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A. Huijgen

  • Geboortedatum:
    16-11-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Genemuiden-Zwartsluis
  • Status:
    Inactief
50 artikelen
Ds. A. Huijgen

Bijzonderheden:

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat wordt er precies bedoeld met de vaak gehoorde uitdrukking "na ontvangen genade"? Is dat als je mag weten dat je zonden je vergeven zijn of als je mag geloven dat de Heere van je afweet?
4 reacties
05-01-2013
Aan iemand van de Gereformeerde Gemeenten. Is het raar als ik dominee wil worden? Ik ben elke dag wel aan het preken en preken aan het lezen, maar ik ben niet bekeerd. Ik heb wel gebedsverhoringen w...
Geen reacties
05-01-2021
Waarin verschilt het woord "hoop" dat wij hebben, met het woord "hoop" dat in de Bijbel wordt gebruikt. Soms staat er ook wel eens, ik las het een keer bij een dominee in zijn rouwadvertentie, "in de ...
3 reacties
05-01-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering