Wachten met kinderen

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

07-08-2002, 00:00

Vraag

Hoe staat u tegenover het trouwen en kinderen krijgen? Mag je wachten met kinderen krijgen of moet je er gelijk aan beginnen?

Antwoord

Als christen vind ik dat trouwen en openstaan voor de kinderzegen bij elkaar horen. Een christen-echtpaar kan eigenlijk niet zeggen: "Wij willen in ons huwelijk geen kinderen". Je ziet dat de Heere God zijn kerk juist ook door de geslachten heen wil bouwen. Er zullen toch iedere generatie weer mensen moeten zijn die het evangelie willen uitdragen.

Dat wil aan de andere kant ook weer niet zeggen dat ieder getrouwd stel ook maar zo snel mogelijk kinderen moeten krijgen. Er kunnen redenen zijn waarom het beter is nog even te wachten met het openstaan voor de kinderzegen. Ik denk bijvoorbeeld aan het feit dat een jongen en/of een meisje een studie nog niet hebben afgerond. Ik denk dat het goed is dat zij dat eerst doen alvorens zwanger te worden omdat je anders wel heel erg veel tegelijk voor de kiezen krijgt. Je hoeft ook weer niet overbelast te raken en als je met een opleiding bezig bent, heb je daar ook een verantwoordelijkheid in om die af te maken.

Ik heb er in ieder geval wel grote moeite mee als om allerlei luxe redenen, zoals eerst een mooi huis willen hebben, meermalen op vakantie willen gaan enz. het krijgen van kinderen wordt uitgesteld.

Heel veel jonge echtparen komen voor die vraag te staan en ze zullen er ook echt samen goed over moeten doorpraten of dat het in hun situatie wel of niet verantwoord is het kinderen krijgen uit te stellen.

Ali Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

gezinsvorming
geen reacties

Terug in de tijd

Er staat in de Bijbel dat men in de hemel opspringt van vreugde wanneer een ziel zich bekeert tot God. (Ik weet alleen z...
3 reacties
07-08-2009
Ik zit met een vraag. Wanneer leef je in de zonde en wanneer val je in de zonde? Zelf zit ik met een bepaalde boezemzond...
geen reacties
07-08-2006
Uit de diepten roep ik Gods naam. Ben mijn geloof kwijtgeraakt. Weet niet meer hoe ik dat terug kan krijgen. Eigenlijk w...
3 reacties
07-08-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering