Ik lees elke dag nog een stuk uit de kinderbijbel. Is dit verstandig op 16-jarig...

Ds. H. Korving / geen reacties

14-03-2006, 00:00

Vraag

Ik lees elke dag nog een stuk uit de kinderbijbel. Is dit verstandig op 16-jarige leeftijd?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Ik kan in mijn beantwoording misschien wel heel kort zijn. Je bent 16 jaar en wanneer je gezegend bent met een ‘normale ‘ontwikkeling dan zit je vermoedelijk in de vierde klas van het middelbaar onderwijs. Dat betekent dat je onderwijs ontvangt op een bepaald niveau dat is afgestemd op een 16-jarige. De kinderbijbel is bedoeld voor een heel ander niveau, een niveau dat je normalerwijze ontgroeid zult zijn. Globaal genomen zijn kinderbijbels bedoeld voor kinderen tot 10 á 12 jaar. Daarom vind ik het veel verstandiger als je iets zoekt wat meer op jouw leeftijd en ontwikkeling is afgestemd. Je drinkt toch ook geen babymelk meer, mag ik aannemen? Of geeft je moeder je soms nog een Olvarit fruithapje? Dat ben je ontgroeid. Ik hoop dat je geestelijk ook behoefte krijgt aan wat meer ‘vast voedsel’ dan dat de kinderbijbel biedt. Dat onderricht was beslist nuttig, maar wel  tot een bepaalde leeftijd.

Er zijn heel wat goede dagboeken voor jongeren op de markt, bijvoorbeeld uitgegeven door uitgeverij Groen, de serie “Leren” (red. ir. J. van der Graaf, drs. Iz. Kole nn, ds. L.W. van der Meij). Voor jongeren van 12 t/m 17 jaar zijn het de delen “En toch leren” en  “De Weg leren”.

Voor jongeren van 18 jaar en ouder “In de leer”. Van Gerrit ten Berge (HGJB) de dagboeken “Gaaf” en “Houvast” - vermoedelijk voor 12 jaar en ouder. Van de JBGG “Even stil...” een dagboek over de Heidelbergse Catechismus.

Dit is maar een greep uit het ruime aanbod dat je in iedere goede christelijke boekwinkel kunt vinden. Ik zou hier zeker proberen mijn winst mee te doen. Ik wens je daarbij van harte Gods zegen. “De opening van Uw woorden geeft licht”.

Met vriendelijke groet,
Ds. H. Korving

Ds. H. Korving

Ds. H. Korving

 • Geboortedatum:
  01-12-1954
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Urk
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Lees ook het artikel dat Refoweb met ds. Korving had n.a.v. zijn boek 'Taal en teken'.

Tags in dit artikel:

bijbelvertalingen
geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over God die je straft voor je zonde. Ik heb al veel antwoorden gelezen op Refoweb over dit onderwerp e...
3 reacties
14-03-2017
Waarom op biddag twee keer naar de kerk?
geen reacties
14-03-2018
Ds. Harinck, hartelijk dank voor uw bemoedigend antwoord, geplaatst op 23-2. Mag ik daarover nog 1 vraag stellen? Ik kan...
geen reacties
14-03-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering