Leuke vrouw is onverzekerd

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

24-02-2023, 09:29

Vraag

Ik heb een leuke vrouw ontmoet. Het klikt goed. Toen begon ze over verzekeringen. Zij is niet verzekerd. Ik heb gevraagd, waarom niet. Wat als je een ongeluk krijgt? Haar antwoord was: “Ik geloof dat God dan voor me zorgt.” Mooi, maar je moet toch ook voor jezelf zorgen? Dat staat ook in de Bijbel toch?

Ik ben aan mijn been geopereerd. Als ik niet verzekerd was, had ik dat niet gedaan want dat had ik niet kunnen betalen. Volgens haar moet ik dan naar de kerk stappen voor hulp. Maar dat is dan toch ook een vorm van verzekering? Ik lig hier al twee nachten wakker van. Ik vind het erg moeilijk om over deze dingen te spreken met haar.

Graag zou ik willen dat zij zich ook verzekert. Je wilt toch niet dat je partner als je komt te overlijden achterblijft met schulden? Ik ben bang dat als we samen verder gaan dit onderwerp weer ter sprake kom en ik haar dan kwijt raak. Ik vind wel dat je bij het trouwen in deze zaken op één lijn moet zitten. Wat zou uw advies zijn?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Verzekeren of niet... dat is een heel persoonlijke en moeilijke afweging. Juist omdat het gebracht wordt als ‘geloofsvraagstuk’: vertrouw je op God of niet. Het is dus niet ‘slechts’ een kwestie van geld (hebben/er voor sparen of krijgen via verzekering c.q. diaconie), maar van principes!
 
Citaat: “Graag zou ik willen dat zij zich ook verzekert.” Ja, dat is de ene kant. Waarschijnlijk zal zíj zeggen: “ik wil dat je zo op God vertrouwt als ik dat doe.” En daarmee zit je in een patstelling. Óf er is nog een heleboel om over te praten! Want ja, ik ben het met je eens als je zegt dat het fijn is om op één lijn te zitten als je samen verder wilt.

Mijn advies? Denk goed na wat deze vriendschap (of groeiende liefde) je waard is (en dan heb ik het niet zozeer over geld, dat snap je!). Én zorg dat het onderwerp niet ondersneeuwt, weggezet wordt of ‘vergeten’, want ooit komt het terug in jullie relatie. Raak je haar dan kwijt, zoals je schrijft? Misschien, maar bedenk dat je ‘geldzorgen’ -groot of klein- op de een of andere manier kunt oplossen, terwijl je het over principes eens dient te worden. Waarschijnlijk zullen allerlei argumenten de revue passeren, waarbij uiteindelijk -simpel gezegd- een kéuze wordt gemaakt.
 
Raak je elkaar dan kwijt? Nee, dan kíés je ergens voor! En zelfs dàt hoeft geen keuze te zijn voor of tegen Gód, maar is een keuze van ‘hoe lees je Gods Woord’! 

Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verzekering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1503 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vriend en ik hebben ondertussen al een lange tijd een relatie. Op het gebied van geloof kunnen we wel goed met elkaar praten, alleen vind ik het soms moeilijk om uit mezelf tegen m’n vriend te ze...
2 reacties
23-02-2021
Ik ben bang voor de dood. De laatste tijd denk ik er veel aan. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik in mijn omgeving veel hoor over mensen die aan kanker overlijden, ook jonge mensen. Dit zet me aan h...
2 reacties
23-02-2010
Ik voel mezelf zo falen. Ik zou zo graag aan andere mensen/klasgenoten willen 'uitdragen' hoe goed Jezus is. Dat alleen als je Hem kent, je bereid bent om te sterven. Ik moet elke keer me beschuldigen...
23 reacties
23-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering