Aannemen van beroep en bevestiging van predikant

Ds. W. C. Meeuse / Geen reacties

08-02-2023, 08:04

Vraag

Hoelang zit er doorgaans tussen het aannemen van een beroep en de bevestiging van de nieuwe predikant? En zit hierbij verschil tussen de Gereformeerde Bond en de confessionelen? Graag antwoord van een dominee uit de PKN.


Antwoord

In de kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland staat dat de bevestiging van een predikant plaats vindt binnen drie maanden nadat het beroep is aangenomen, tenzij de kerkenraad en de beroepen predikant een later tijdstip overeenkomen.
 
Daar kunnen allerlei redenen voor zijn: bijvoorbeeld de pastorie is nog niet klaar, er moeten kinderen examen doen, winterwerk of belijdeniscatechese moet worden afgesloten. Maar de bevestiging moet niet nodeloos worden uitgesteld.

Zowel de Gereformeerde Bond als de confessionelen zijn aan dezelfde kerkorde gebonden, wat dat betreft is er dus geen verschil. 

Ds. W. C. Meeuse

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
134 artikelen
Ds. W. C. Meeuse

Bijzonderheden:

Emeritus (2011)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben helaas over mijn grenzen heen gegaan en heb porno gekeken. Nu spoken die beelden door mijn hoofd en ik kan er maar niet vanaf komen. Ik ben heel jong (zit in de onderbouw van het voortgezet ond...
4 reacties
07-02-2018
Ik wil graag een vraag stellen aan dhr. Methorst over 5-HTP n.a.v. 'Stemmingswisselingen'.  Mijn vraag is: als je na 5 of 6 weken stopt en dan 5 weken niet, dan komen toch de depressieve klachten teru...
Geen reacties
07-02-2019
Waaraan kun je merken je in een relatie uit elkaar groeit? Waar moet ik dan op letten? Ik ben bang dat dat bij ons gebeurt.
2 reacties
07-02-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering