Vaccinaties voor stageplek

Redactie Refoweb / Geen reacties

24-01-2022, 07:58

Vraag

Ik ben een student verpleegkunde en krijg de kans om een buitenlandstage te lopen. Dit lijkt me heel leuk en leerzaam, maar ik weet nog niet zeker of ik het ga doen. Deze stages kunnen zowel binnen als buiten Europa zijn. Dat ik twijfel komt onder meer ook door de vaccinaties die in bepaalde landen erg worden geadviseerd ze wel te hebben als je daar komt, met ziekten e.d., vooral in de zorg.

Mag ik deze vaccinaties nemen omdat het dan bij mijn stageplek hoort? Of moet ik hierin ook de begeleidende hand van God zien en op Hem vertrouwen in de weg die Hij met mij hierin heeft? Hoe zou ik hier naar kunnen kijken om hierin een juiste beslissing te kunnen nemen?


Antwoord

Het lijkt erop alsof je in je vraag veronderstelt dat vaccineren in strijd is met de Goddelijke voorzienigheid. Maar waaruit maak je dat op? Schenkt de Heere ook niet de middelen om ons gezond te maken en gezond te houden? Zo zijn er tal van voorzorgsmaatregelen die we nemen om niet gewond te raken of niet ziek te worden (autogordel, motorhelm, vitaminepreparaten, medicatie enz.) die we als volstrekt geaccepteerd ervaren. Als we in dit alles -en dat geldt dus ook voor vaccineren of niet- Gods eer er mee op het oog hebben, dan mogen we ook deze medicijnen in dankzegging tot ons nemen.

Onder de tag 'Vaccinatie' vind je tientallen artikelen over dit onderwerp. Daar kun je vast meer mee.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Al een tijdje ben ik op zoek naar een schriftelijke Bijbelcursus, die dicht bij de Statenvertaling staat. Ik heb wel enige Bijbelkennis, maar zou zo graag me nog meer willen verdiepen in Gods Woord en...
5 reacties
22-01-2014
Ik ben een jongeman van 28. Een jaar geleden werd ik tijdens een warme zomerse kerkdienst op zondag niet lekker. Ik voelde me heel draaierig en kreeg het gevoel dat ik flauw ging vallen of onwel(wat m...
Geen reacties
22-01-2008
Wat moet je doen als je verslaafd bent aan leugens? Hoe kun je dat ooit stoppen en een kind van God worden? Want dat is mijn enige verlangen! Groet van een 19-jarig meisje.
4 reacties
22-01-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering