Niet snel opnieuw zwanger willen worden

Redactie Refoweb / Geen reacties

04-12-2020, 08:06

Vraag

Negen maanden geleden hebben wij een kindje gekregen en die is geboren via een keizersnede. Nu mag ik dan het eerste jaar niet zwanger worden en gebruiken wij condooms als anticonceptie. Vroeger wilde ik graag een groot gezin maar dit benauwt mij nu.

Ten eerste was de zwangerschap voor mij al niet leuk in verschillende opzichten en eindigde dus in een keizersnede. Ook financieel gezien is het voor ons niet mogelijk om een groot gezin te hebben, maar eigenlijk heb ik de behoefte er ook niet aan. Ik kan snel depressieve gevoelens hebben en slik daardoor geen pil of heb geen spiraal. Een tweede kindje zou ik wel leuk vinden ook met name voor ons kindje, maar zelf zie ik het somber in. Uiteindelijk zou ik het zeker leuk vinden, maar de gedachte alles weer ‘opnieuw’ te moeten ervaren in de tijd van zwangerschap en de eerste zware maanden zie ik niet zitten.

Hier komt gelijk mijn vraag, hoe zit dat met anticonceptie? Natuurlijk beslis je als man en vrouw uiteindelijk hierin, maar de verschillende opvattingen vind ik zo lastig. De Bijbel zegt dat je met verstand bij elkaar moet leven. Betekent dat gemeenschap plannen om je vruchtbare dagen heen en hopen dat je niet zwanger wordt? Gebruik van condooms of pil? Is een sterilisatie Bijbels gezien verantwoord? Dit zou voor mij uiteindelijk namelijk wel een optie zijn aangezien ik ook nog jong ben en niet bang wil zijn voor een derde mogelijke zwangerschap.


Antwoord

Hier staan tientallen artikelen waarin de kwesties die jij benoemt ook behandeld worden:
 
www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/gezinsvorming/

www.refoweb.nl/vragenrubriek/tag/voorbehoedsmiddel/

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2361 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mag je als christen deelnemen aan de Nikah, een moslimhuwelijk thuis?
1 reactie
03-12-2018
Wie kan hier mij een antwoord op geven? Ik hoorde van een zoon die wil meegaan met een karakterweekend van De 4e Musketier. Ik heb zo eens gelezen wat dat inhoudt. Moet ik hier nu verdrietig of juist ...
5 reacties
03-12-2012
Aan Els van Dijk. Het meisje dat op 20 november vraagt of zij eventueel lijdt aan een depressie, wordt naar mijn mening te gauw afgedaan met de woorden dat het wel mee valt en dat ze moet zien op Chri...
Geen reacties
03-12-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering