Basisbijbel

drs. I. A. Kole / geen reacties

14-02-2020, 08:04

Vraag

Wat vindt u van de Basisbijbel? Deze Bijbel is gebaseerd op de Statenvertaling. Is het een betrouwbare Bijbel? Kan ik hem met mijn kinderen lezen na het eten, nadat we eerst het stuk uit de SV gelezen hebben?

Antwoord

De basisbijbel kun je vergelijken met de allereerste versie van het Boek en is afkomstig uit Evangelische kring. Omdat de Bijbel in Gewone Taal theologisch ver van het Evangelische publiek afstaat, is deze populair geworden.

Gebaseerd op de SV betekent dat de tekst van de SV als uitgangspunt is genomen en dat die is hertaald naar heel hedendaags Nederlands. Bijbelse kernwoorden zijn allemaal vervangen. 

Dit is Titus 2 vanaf vers 11-14: “Want God heeft laten zien hoeveel Hij van de mensen houdt: Hij wil alle mensen redden. Zijn liefde en goedheid voeden ons op. Daardoor houden we ons niet meer bezig met de slechte dingen van de wereld. Voortaan kunnen we verstandig en vol geloof in deze wereld leven zoals God het wil. Intussen kijken we vol verwachting uit naar het moment dat onze grote God en Redder, Jezus Christus, in al zijn macht en majesteit zal komen. Hij heeft zijn leven voor ons gegeven om ons te bevrijden van het kwaad. Zo heeft Hij van ons een zuiver volk gemaakt. En dat volk is zijn eigendom. Het is de bedoeling dat dat volk zijn best doet om het goede te doen.”
 
Ik zou het willen waarderen als een hervertelling van de Bijbel. De Basisbijbel is dus een hertaling van de Statenvertaling in makkelijk Nederlands. 

In het kort:

• Gebaseerd op de Statenvertaling
• Eenvoudig Nederlands
• Verduidelijkingen in de tekst
• Verschenen op internet in 2013, in druk in 2016
• Uitgegeven door de ZakBijbelBond. Voor meer informatie verwijs ik graag naar hen en/of de website van de Zakbijbelbond.

Groeten,
Drs. I. Kole

enlightened Heb je ook een vraag voor onze 120 panelleden?
Mail (vragen@refoweb.nl), whatsapp (0630277889) of gebruik het anonieme formulier  yes

drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

 • Geboortedatum:
  05-07-1940
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Berkenwoude
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

bijbelvertalingen
geen reacties

Terug in de tijd

Ik hoop volgend jaar voorjaar te trouwen met mijn aanstaande man. We zijn inmiddels zes jaar samen heel gelukkig, alleen...
2 reacties
13-02-2017
Voor dominee A. Jonker uit Baarn. Vriendelijk dank voor uw antwoord op mijn vraag over goed en kwaad. Ik heb na het leze...
geen reacties
13-02-2007
Ik heb een vraag over vervolgde christenen. Er wordt vaak gevraagd (bijvoorbeeld bij Open Doors) om gebed voor hen via g...
1 reactie
13-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering