Kanselruil tussen HHK en Gereformeerde Bond

Ds. W. van Vlastuin / Geen reacties

12-11-2019, 08:04

Vraag

Een vraag aan ds. W. van Vlastuin. Waarom zijn er nog geen afspraken gemaakt over kanselruil tussen de HHK en de Gereformeerde Bond in de PKN? Dit ondanks dat er inmiddels van meerdere kanten op aangedrongen is. Denk aan de mooie column over “De kerk moet  vlerken hebben” van mr. Van Dijk. Ik heb soms de indruk dat we elkaar als verschillende kerkelijke richtingen zijn gaan zien terwijl we toch echt samen de hervormd-gereformeerde richting vormen.


Antwoord

Beste zoeker naar eenheid, 

We moeten leven uit de heelheid en de eenheid van de kerk, ondanks alle kerkelijke gebrokenheid. Dat geldt zeker als we het gereformeerde belijden aanvaarden. Incidenteel wordt er wel kanselruil beoefend tussen hersteld en protestants hervormd-gereformeerden, maar dat is niet kerkelijk geregeld. Overigens is ook de kanselruil tussen christelijk gereformeerden en gereformeerde bonders niet kerkelijk geregeld, meen ik, aangezien de Gereformeerde Bond geen kerk is. Wat mij betreft, zou er ook kanselruil zijn met de Gereformeerde Gemeenten, en dergelijke. We hebben elkaar hard nodig in deze tijd van secularisatie waarbij ook binnen de kerk zoveel dingen op de tocht staan. We hebben een sterk katholiek-gereformeerd besef nodig om over onze eigen historische kerkelijke gebrokenheid heen te leven en te denken. Dus al met al steun ik je suggestie.

Ds. W. van Vlastuin

Lees meer artikelen over:

kanselruil
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. van Vlastuin

  • Geboortedatum:
    06-03-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Wezep
  • Status:
    Inactief
78 artikelen
Ds. W. van Vlastuin

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe moet een christen omgaan met moslims? Dit met betrekking tot de steeds groter wordende groep moslims in Nederland. Vormen ze een bedreiging voor christenen? Wat te denken van evangeliseren onder m...
Geen reacties
11-11-2003
Elkaar zegenen? Maar wat dan met Hebr. 7:7. “Nu, zonder enig tegenspreken, hetgeen minder is, wordt gezegend van hetgeen meerder is.” Wat wil dat zeggen?
2 reacties
11-11-2014
Ik zit zelf niet bij de Gereformeerde Gemeenten, maar ben via via op jullie site terecht gekomen. Ik ben al lange tijd nieuwsgierig naar jullie beweegredenen voor de “levensstijl” die jullie aanhangen...
Geen reacties
11-11-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering