Stemming bij attest en curatorium

drs. I. A. Kole / Geen reacties

01-06-2017, 13:56

Vraag

Aan iemand van de Ger. Gem. Ik heb twee vragen over de werkwijze van het curatorium met betrekking tot de toelating van studenten. 1. Wanneer iemand een attest aanvraagt bij de kerkenraad, wordt in de kerkenraadsvergadering schriftelijk gestemd na de persoon gehoord te hebben over bekering en roeping. Om een attest af te geven, moet de stemming dan unaniem zijn, of gaat het om een meerderheidsbesluit? 2. Dezelfde vraag m.b.t. het curatorium, gaat het bij de stemming over toelating om een unanieme beslissing of een om een meerderheidsbesluit?


Antwoord

Iemand vraagt een attest aan de kerkenraad, in aanwezigheid van de consulent, om gehoord te worden door  het Curatorium. Er wordt gestemd; bij aanmelding Curatorium moet de stemverhouding  doorgegeven worden en het advies van de consulent. Ook in het curatorium wordt iemand aangenomen als er na een schriftelijke stemming een meerderheid is. 

Drs. I. A. Kole

Tags in dit artikel:

curatorium
Dit artikel is beantwoord door

drs. I. A. Kole

  • Geboortedatum:
    05-07-1940
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Berkenwoude
  • Status:
    Actief
170 artikelen
drs. I. A. Kole

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over het omgaan met onchristelijke vrienden. Ik heb erover gelezen wat jullie daarover gezegd hebben in 'Niet meer mee met atheïstische vrienden'. Maar dit gaat over onchristelijke vr...
2 reacties
01-06-2022
Ds. Vreugdenhil, mag ik u een nieuwsgierige, niet-dringende vraag stellen? Wat is de reden dat u vaak populaire taal gebruikt? Om dichter bij jongeren te staan? Of om andere redenen?
Geen reacties
01-06-2009
Wellicht is het volgende wat scherp geformuleerd, dat dient echter alleen het doel om de vraag scherp/helder te krijgen en is dus geenszins als kritiek op de persoon zelf bedoeld! Ik zou het wel erg o...
12 reacties
01-06-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering