Danken na een vrijpartij

Ds. W.G. Hulsman / 3 reacties

24-03-2017, 15:37

Vraag

God danken na een vrijpartij. Ik las in een boekje dat sommige echtparen dit doen. Ons komt dit eigenlijk heel vreemd voor. Waarom moet je dit doen? Ik probeer het idee te accepteren en ik erken ook dat dit eigenlijk niet abnormaal is, maar het staat zo ver van ons af. Hoe moeten wij aan deze gedachte wennen? Vraagt God dit ook van ons? Want ik lees werkelijk nergens in de Bijbel dat een man (of vrouw) God dankt omdat hij/zij gemeenschap heeft gehad.

Antwoord

In 1 Thessalonicensen 5:18 staat: “Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u.” Daar dacht ik aan toen ik bovengenoemde vraag las. Dat betekent mijns inziens niet dat je direct na het vrijen een bepaald moment van dankzegging moet hebben. Dat kan geforceerd over komen. Aan de andere kant kan de dank wel meegenomen worden, als je dag nog met elkaar wilt afsluiten. Als je dankbaar bent voor het huwelijk en wat de Heere daarin geeft, waarom zou je de Gever van dat goede dan niet  danken?

Vaak is er een stuk schroom om te bidden en wordt het moeilijk gevonden om de juiste woorden te vinden van wat je samen hebt ervaren. Probeer het dan in hele eenvoudige woorden. Bijvoorbeeld: Dank voor wat u aan ons samen geeft. Of: Dank U Heere, dat U een middel geeft om te meer één te zijn.

Hartelijke groet,
Ds. W.G. Hulsman

Ds. W.G. Hulsman

Ds. W.G. Hulsman

 • Geboortedatum:
  08-11-1956
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Genemuiden
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

biddenseksualiteit in het huwelijk
3 reacties
CorsdeKort
27-03-2017 / 22:38
Dit moet je niet doen, maar het mag wel. Net als na het eten of na een dag vol zonneschijn.

Je kunt ook doorslaan en over-geestelijk worden.

Pfff.... in de meeste gevallen is dat dan meer schijnheiligheid en wil men zo indruk op anderen maken door zijn zo genaamde heiligheid. Net als de schriftgeleerden die op de hoeken van de straten baden zodat ze goed in het oog liepen.

Het is juist de bedoeling is dat wij voor Zijn aangezicht leven en trouw zijn in ons verborgen leven. Dat geeft loon.
Nochthans
20-04-2017 / 21:32
Het gaat om de behoefte om God te danken.
Als je God dankt omdat je denkt dat het moet, doe het dan maar niet.
God wil dat we oprecht dankbaar zijn en dat kun je zijn na het vrijen. Het is iets wat God geeft en wanneer je dat beseft ben je Hem dankbaar, als vanzelf gaat je dank naar Hem uit. Dat kan ook wanneer je opgelucht van de wc afkomt.
Waarom alleen als God je bewaard voor een ongeluk of van een ziekte geneest?
bouwmanjr
21-04-2017 / 19:36
Waarom niet voor het vrijen?
Ik neem aan dat je beide de knieen nog buigt voor het egtelijk bed.
Maar ook op dit gebied moet ik de hand in eigen boezen doen.

Terug in de tijd

Kunt u wat vertellen over het werk van de Heilige Geest? Ik hoorde pas een preek en daarin werd gezegd: de Heilige Geest...
4 reacties
24-03-2011
Onze puber zit niet altijd even goed in z’n vel. Of het aandacht zoeken is of echt, valt lastig te achterhalen. We lopen...
geen reacties
26-03-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering