Verandering of wedergeboren

Ds. J. Driessen / Geen reacties

24-01-2004, 00:00

Vraag

Ben je wedergeboren als je niets meer om God en zijn Woord gegeven hebt en nu weer wel trouw naar de kerk en belijdeniscatechisatie gaat? Dan is er daadwerkelijk iets veranderd in je leven, Maar is dit nu de wedergeboorte?


Antwoord

Het kan zijn dat deze verandering een gevolg is van waarachtige wedergeboorte, maar het kan ook zijn dat het niet méér is dan een verstandelijke overtuiging dat het nodig is om naar de kerk te gaan en ook belijdend lid te worden, zonder dat echter de liefde tot God in het hart is uitgestort.

Daarom zou ik de vraagsteller willen verwijzen naar hetgeen onze Dordtse Leerregels op een zeer pastorale wijze over de wedergeboorte schrijven. Zie met name hoofdstuk III/IV, de paragrafen 11, 12 en 13.

Het lijkt me ook heel goed om een pastoraal gesprek aan te vragen met de dominee of ouderling die de belijdenis-catechisatie geeft.

Ds. J. Driessen

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Driessen

  • Geboortedatum:
    25-07-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Status:
    Inactief
59 artikelen
Ds. J. Driessen

Bijzonderheden:

Ds. Driessen is op 12-02-2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb sinds mijn zwangerschap extreem veel last van hormonale schommelingen. De laatste tijd is dit zeer toegenomen waardoor ik wekelijks bloed bij mijn afscheiding heb. De arts kan geen rare dingen ...
Geen reacties
24-01-2009
Aan dominee Huijgen n.a.v. het stuk uit het RD. Wij begrijpen eerlijk gezegd de ophef over de HC eigenlijk niet. Boven het artikel staat "Heidelbergse Catechismus geeft grond onder de voeten". Is dat ...
2 reacties
24-01-2013
Wat is het inhoudelijke verschil tussen de SRB en de SRA?
Geen reacties
24-01-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering