Bartholomeusnacht herdenken

Ds. W. C. Meeuse / Geen reacties

12-12-2016, 15:00

Vraag

Aan herdenkingsmomenten is geen gebrek. Laat ik het eens hebben over de Bartholomeusnacht. Kan die eindelijk ook eens herdacht worden in protestantse kring, of wordt men dan een beetje schichtig?


Antwoord

Het is onduidelijk wat de bedoeling van de vraagsteller is en of hij/zij met deze vraag wel aan het goede adres is. Er is iedere dag wel iets te herdenken uit het verleden. Laten we vooral “gedenken, hoe God voor dezen ons zijn gunst heeft bewezen” (Ps. 77:7). Dan hebben we een overvloed van herdenking in deze advents/kerstdagen. Laat dat de boventoon voeren. 

Ds. W. C. Meeuse

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
134 artikelen
Ds. W. C. Meeuse

Bijzonderheden:

Emeritus (2011)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik weet dat je mag vragen om de werking van de Heilige Geest in je leven, maar mag je ook bidden TOT de Heilige Geest? M.i. bid je alleen tot de Vader en tot de Zoon.
1 reactie
12-12-2014
Ik heb pas Char het medium gezien op tv. Ze was even in gedachten en haalde vervolgens zo de namen (geesten) van een paar overleden familieleden van iemand naar voren. Die wisten precies te vertellen ...
Geen reacties
12-12-2005
Mijn dochter van 20, die nog thuis woont, heeft verkering met een onkerkelijke jongen. Hij wil ook niet naar de kerk. Afgelopen zomer zijn ze samen op vakantie geweest en ze slaapt ook regelmatig bij ...
Geen reacties
12-12-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering