Regering Evil-Meródach

Ds. W. Pieters / Geen reacties

07-07-2016, 12:55

Vraag

Aan iemand van de Bijbel met Uitleg. In de Bijbel met Uitleg staat in de uitleg van 2 Kon. 25:27-30 dat Evil-Meródach regeerde van 562 tot 560 voor Christus. Maar in de kanttekening (42) van die tekst staat dat Evil-Meródach, de zoon van Nebukadnezar, omtrent 28 jaren geregeerd heeft. Mijn vraag aan u is: heeft Evil-Meródach nu twee jaar geregeerd (volgens uitleg BMU) of 28 jaar (volgens kanttekening SV)?


Antwoord

Vroeger wist men de jaartallen en andere omstandigheden van de volken rondom Israël niet precies en nu weet men door opgravingen veel meer. Ik vermoed dus dat men in de loop van de jaren gegevens heeft gevonden die tot andere conclusies hebben geleid dan die de statenvertalers trokken. Maar het maakt voor ons zielenheil en voor het geloofsleven geen verschil; en dus kunnen we deze zaak gerust laten liggen.

Ds. W. Pieters 

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat betekent de eerste zin uit Lukas 11:52? “Wee u, wetgeleerden, want u hebt de sleutel van de kennis weggenomen. Zelf bent u niet binnengegaan en u hebt hen die binnengingen, tegengehouden.” Heeft d...
Geen reacties
07-07-2022
Ik zit met een vraag over zwangerschap en bevalling. Mijn vorige bevalling vond al plaats na 29 weken zwangerschap. Hoe groot is de kans dat dit bij een nieuwe zwangerschap weer zo zal verlopen?
Geen reacties
07-07-2010
Vroeger leerde wij het lied “Kom aan boord”. Ik vond en vind het een prachtig lied. Ook wordt er gezongen “voor de jongen (of meisje) die al vaker uit de boot gevallen is.” Nu ervaar ik zelf weleens d...
1 reactie
07-07-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering