Pleiten op Gods beloften

Redactie Refoweb / 1 reactie

06-05-2014, 09:13

Vraag

Aan een CGK-dominee Men zegt vaak dat je mag pleiten op Gods beloften. Maar waar staat dat in de Bijbel? Hoe weet ik zeker dat die beloften ook voor mij gelden?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
emaildfj1atgmailpuntcom
06-05-2014 / 15:19
Hallo Vraagsteller,
Jezus nodigt ons uit en belooft dat wij vinden, als wij zoeken:
Mat 7: 7 Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. 8 Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt, die vindt; en voor wie klopt zal opengedaan worden. 9 Of is er iemand onder u die zijn zoon een steen zal geven, als hij om brood vraagt? 10 Of als hij hem om een vis vraagt, zal hij hem een slang geven? 11 Als u, die slecht bent, uw kinderen dan goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal uw Vader, Die in de hemelen is, goede gaven geven aan hen die tot Hem bidden. 12 Alles dan wat u wilt dat de mensen u doen, doet u hun ook zo, want dat is de Wet en de Profeten.
13 Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; 14 maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden.

De belofte is dat er open gedaan wordt als wij kloppen. God wil ons niet laten wachten. Dat zie je aan de vader van de verloren zoon. De Vader zegt niet: "blijf jij nog maar even een tijdje buiten staan".
God wil ons gelijk aannemen, als wij met de juiste houding komen. De juiste houding is bijvoorbeeld, dat wij bereid zijn om alles los te laten, wat er in de weg staat om God te volgen. Wij moeten bereid zijn om op de smalle weg te lopen. Ben jij daartoe bereid? Weet je wat het precies betekent, op de smalle weg te lopen? Die leidt namelijk naar het leven!
Reageer gerust. Ik communiceer er graag over: emaildfj1@gmail.com

Terug in de tijd

Van een vriendin weet ik dat zij zoekende en biddende is om bekeerd te worden. Dat verlangen leeft oprecht in haar hart. Vanuit de Bijbel heb ik geprobeerd haar te overtuigen dat ook zij bij de Heere ...
4 reacties
06-05-2011
Na elke kerkdienst, ook bij huwelijken en doopdiensten, wordt door de predikant Gods zegen gegeven. De ene predikant zegt echter: "Gods zegen zij met u." De ander zegt: "Gods zegen is met u." Wat is h...
3 reacties
06-05-2010
Al een tijd heb ik zo'n last van onwerkelijke gedachten, alsof alles wat met de Heere en Zijn Woord te maken heeft niet waar is. Dan is het of ik tegen een muur oploop als ik lees en bid. Ik wil absol...
Geen reacties
06-05-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering