Beroepbaarstelling van een kandidaat

Ds. W. Pieters / Geen reacties

26-12-2013, 13:23

Vraag

Hoe komt het dat er bij een beroepbaarstelling van een kandidaat (uit de Gereformeerde Gemeente) altijd direct beroepen zijn, soms uit wel bijna alle vacante gemeenten. En in tegenstelling tot dit, een aantal Hersteld Hervormde kandidaten al weken, maanden -enkele zelfs jaren- zitten te wachten en nooit een beroep krijgen? Natuurlijk begrijp ik dat dit door God geleid wordt, maar ik vind dit heel moeilijk te begrijpen.


Antwoord

Het is gemakkelijk te begrijpen: in de Gereformeerde Gemeenten zijn de beroepbare studenten in hun prediking zodanig dat altijd veel gemeenten begeren dat zij die student tot eigen predikant krijgen. In de HHK liggen deze dingen veel onderscheidenlijker. Er zijn binnen de HHK beroepbare kandidaten die (in eerste instantie) niet acceptabel of niet gewenst zijn voor enige gemeente. Verder zijn de Gereformeerde Gemeenten meer een eenheid dan de HHK.

Ds. W. Pieters

Lees meer artikelen over:

beroepingswerk
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een hele lieve vriend en ik denk dat alles misschien wel goed zit tussen ons en toch tob ik zoveel omdat ik denk dat ik een gevoel mis dat ik wel moet hebben. Terwijl als ik er rationeel over d...
Geen reacties
26-12-2009
Wat vind u van zogenaamde refocafés (Nijkerk, Rhenen, Gorinchem, Wezep)? Is het verantwoord om hier de vrijdag-, en of zaterdagavonden door te brengen?
Geen reacties
26-12-2004
Aan Petra van Bodegraven. Ik las in je antwoord: “Wanneer dat zo is dan ben ik bang dat het meer met jezelf te maken heeft dan met hem.” Kun en wil je hier a.u.b. dieper op ingaan, uitleg en advies? I...
Geen reacties
26-12-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering