Computergebruik binnen het huwelijk

Ds. P.D.J. Buijs / Geen reacties

03-12-2013, 10:29

Vraag

Hoe denkt u over het computergebruik binnen het huwelijk als beide partners elk een eigen account hebben op bijvoorbeeld mail en Facebook en die alleen toegankelijk is met een wachtwoord? Partners weten dus zo niet van elkaar waar ze ieder afzonderlijk mee bezig zijn en dat kan m.i. tot spanning in een huwelijk leiden. Wat is uw mening daarover?


Antwoord

Beste lezer,
 
Daar kan ik kort over zijn: zoiets mag in een huwelijk niet bestaan. Volstrekte openheid en transparantie is een basisvoorwaarde. Er kan hoogstens een keer in een werksituatie aanleiding zijn om iets niet te zeggen. Zoals ik als predikant bijvoorbeeld mijn ambtsgeheim heb. Maar verder: openheid. Waar die ontbreekt of slechts ten dele aanwezig is, wordt het vertrouwen in de ander in meerdere of mindere mate geschaad. En dat moet je toch niet willen?
 
Met een hartelijke groet,
Ds. P. D. J. Buijs

Lees meer artikelen over:

huwelijkinternetopenheid
Dit artikel is beantwoord door

Ds. P.D.J. Buijs

  • Geboortedatum:
    02-11-1961
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Nunspeet
  • Status:
    Actief
198 artikelen
Ds. P.D.J. Buijs

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

SOA

Mijn relatie is bijna een jaar geleden stukgelopen. In die relatie heb ik meerdere keren seksuele gemeenschap met mijn toenmalige vriend gehad, waar ik nu ontzettend spijt van heb. Ik weet dat God mij...
Geen reacties
03-12-2009
Wie zou mij de tekst kunnen geven van het lied “Daar waar geest en woord zich paren”, ik dacht geschreven door Pieter Stolk voor gemengd-/jongerenkoor.
Geen reacties
03-12-2007
Is het mogelijk binnen het behoudende deel van de PKN om op zondagmorgen in het midden van de gemeente te trouwen? Hoe denkt u hier over en zou u het trouwen tijdens de hoofddienst adviseren? Waarom w...
1 reactie
03-12-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering