(On)regelmatige cyclus

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

06-11-2012, 08:51

Vraag

Ik heb altijd een regelmatige cyclus gehad, maar het afgelopen jaar ben ik steeds een paar dagen eerder dan anders ongesteld. Eerst aan het eind van de maand, de volgende keer op de 25e, daarna de 20e, enzovoort en nu weer aan het einde van de maand. Is dat vreemd of maakt het niet zoveel uit? Waar kan het aan liggen? Een vraag die er een beetje mee te maken heeft: heeft Sint-Janskruid invloed op pijnverlichtende middelen bij menstruatie (bijvoorbeeld Aleve Feminax)?


Antwoord

De menstruatiecyclus is behoudens de eerste en laatste paar jaren bij twee op de drie vrouwen min of meer regelmatig. De cyclusduur varieert per vrouw (tussen de 21 en 35 dagen). Uit uw mail begrijp ik dat u ook een regelmatige cyclus hebt van 25 dagen. Het komt vaker voor dat de cyclus een periode wat korter of langer kan zijn dan voorheen. Dit is geen reden voor ongerustheid.

Er bestaan medicijnen die invloed hebben op de cyclus. Voor zover mij bekend heeft Sint Janskruid geen invloed op de cyclus en is er geen interactie met naproxen (Aleve).

José de Jongh-van Hoof

Tags in dit artikel:

menstruatie
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Als wij bidden en tot God komen, dan is dat dankzij Hem omdat we dat niet van onszelf hebben. Hoe zit het dan met goddelozen die toch wel een groot hart hebben voor hun medemens of voor hun huisdier? ...
1 reactie
06-11-2014
Mag je de Heere Jezus ook afbeelden?  
Geen reacties
06-11-2004
Onze (schoon)moeder wil ons leven regelen en als er iets gebeurt dat niet in  haar  straatje ligt, dan maakt ze het ons moeilijk en probeert ze op iedere mogelijke manier haar zin te krijgen. Ook tone...
Geen reacties
06-11-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering