Nog meer hormonen

drs. A. Meijer / 2 reacties

21-07-2012, 09:15

Vraag

Ik had tot ongeveer mijn 20e last van een onregelmatige menstruatiecyclus, tot ik daar pilletjes van Vogel voor ben gaan slikken, waar ik inmiddels weer mee ben gestopt. Nu heb ik een regelmatige menstruatiecyclus maar heb enorm last van mijn 'hormonen' en heb een tijdje bijgehouden hoe ik mezelf voel. Een week per maand zit ik lekker in mijn vel, de andere drie weken heb ik last van allerlei klachten. Ik ben in die drie weken enorm gevoelig voor stress, heb lichte dwanggedachten, ben angstig voor allerlei dingen, onregelmatige ademhaling/hyperventilatie, schommelende bloeddruk, gespannen schouders enz. Ik heb allerlei middeltjes geprobeerd om rustig te worden, ontspanning in te lassen enz, maar het blijft tobben. Ik twijfel of ik naar de huisarts zal gaan voor de pil, want kan dat ook niet juist mijn klachten versterken: nog meer hormonen? Verder vraag ik me wat mijn huidige klachten betekenen voor een eventuele zwangerschap in de toekomst. Alvast bedankt voor uw antwoord.


Antwoord

Beste vragenstelster,

Als jouw klachten echt al een tijdje voorkomen en gerelateerd zijn aan de cyclus van jouw menstruatie dan lijkt het inderdaad hormonaal bepaald. Ik ben benieuwd in welke week je je dan goed voelt. Ik heb zelf nog niet eerder gehoord dat vrouwen drie van de vier weken deze klachten hebben. Daarom denk ik dat er misschien ook andere zaken een rol spelen.

Ik vind het raadzaam om het toch eens met jouw huisarts te bespreken. Als de klachten echt hormonaal bepaald zijn kan de pil effect hebben. En dan verwacht ik van een zwangerschap dat het meer stabiliteit brengt.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Lees meer artikelen over:

hormonenmenstruatie
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Annah
21-07-2012 / 13:06
Beste vraagstelster,

Ik herken deze klachten. Mijn zwangerschap gaf mij rust, stabiliteit, positiviteit en optimisme! Ik werd zoals ik altijd heb willen zijn..!

Mvg, Annah
moedervan2
21-07-2012 / 15:04
Ik denk dat je last hebt van PMS. Die zijn alle hormoongerelateerde klachten rondom menstruatiecyclus. Daar kun je erg veel last van hebben. Er zijn vrouwen die inderdaad 3 van 4 weken last hebben van allerlei klachten. Wat zou kunnen helpen is Efamol PMP. Dit is een voedingssupplement speciaal voor deze klachten. Daarnaast is het erg goed om bij jezelf na te gaan of er geen sprake is van psychische problemen. Daar zou je dan hulp voor kunnen zoeken. Mijn ervaring is dat persoonlijke problemen meer opspelen rondom de menstruatie.
De pil is een heftig middel is mijn ervaring en ik heb een tijdje een lichte pil geslikt. Ik werd er alleen maar depressief van. Aan de andere kant kan het wel goed uitpakken dus proberen kan altijd.

Succes!

Terug in de tijd

Waarom kan ik niet goed verlangen naar God? Zou dat komen omdat ik Hem niet kan zien? Ik ben zo vastgenageld aan de wereld en wil zo graag nog dingen meemaken in het leven, zoals trouwen, kinderen k...
Geen reacties
21-07-2021
Ik heb een vraag over een spookhuis, Ik ben eigenlijk helemaal geen type om naar een spookhuis te gaan, maar we waren in een pretpark, en de kinderen van 7 en 4 jaar oud liepen een beetje te zeuren da...
5 reacties
21-07-2011
Ik heb een dringende vraag waar een snel antwoord echt noodzaak is. Mijn man heeft mij na lange tijd verteld dat hij een chatverslaving (met voornamelijk vrouwen) heeft en dat hij hier al mee kampt va...
7 reacties
21-07-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering