Weet u misschien een goed medicijn tegen hyperemesis gravidarum (...)

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

12-09-2005, 00:00

Vraag

Weet u misschien een goed medicijn tegen hyperemesis gravidarum. Ik heb nu vier kinderen en bij alle vier de kinderen hevige hyperemesis gehad, ziekenhuisopname, sondevoeding enz. De meeste denken dat het tussen de oren zit. Er is dus erg weinig begrip voor. De jongste is nu één jaar maar nog ben ik er dagelijks mee bezig.

Antwoord

Hyperemesis gravidarum betekent letterlijk: heel erg misselijk in de zwangerschap. De vrouw is zelf zo misselijk dat ze niets meer binnen houdt, zelfs drinken wordt weer uitgebraakt. Als het heel erg is, kan dat zelfs gevaarlijk zijn voor moeder en ongeboren baby, vandaar dat opname soms noodzakelijk is en de vrouw sondevoeding krijgt. Er is helaas niet zo veel aan te doen. Bovendien zijn artsen erg terughoudend met medicijnen in de zwangerschap omdat je nooit weet of dat gevolgen heeft voor de vrucht.

Het wordt veroorzaakt door de zwangerschapshormonen. De ene vrouw is nu eenmaal veel gevoeliger voor die hormonen dan een andere vrouw, daar kun je helaas niets aandoen. Wat vervelend voor u dat u daar een jaar na de geboorte nog steeds mee zit. het zou echt goed zijn om er eens met iemand die u vertrouwt en die deskundig is, daar over door te praten.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

medisch
geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb ontslag genomen bij mijn andere werkgever omdat de baas mij leuk vond. Ik werk nu echter bij een onchristelijke o...
geen reacties
12-09-2016
Hoe staat u tegenover gospelmuziek? Bijvoorbeeld de muziek van Ralph van Manen of Michael W. Smith(worship)?
geen reacties
12-09-2003
Aan ds. Vergunst. Ik las pas het volgende: “Gevoelig is wat anders dan levendmaking.” Ik schrok toen zo en dan ben ik zo...
geen reacties
12-09-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering