Van de HHK naar de CGK

Ds. A.K. Wallet / Geen reacties

03-10-2011, 16:08

Vraag

Is het makkelijk om over te gaan van de HHK naar de CGK? En hoe gaat dat vervolgens?


Antwoord

Beste vrager,

Je vraag is niet moeilijk. De kerkrechtelijke procedure is als volgt: Je vraag je (doop)lidmaatschap op bij de scriba van de HHK en levert dit vervolgens in bij de scriba van de CGK. Daarbij is er de geestelijke procedure. Je dient je af te vragen: waarom ga ik weg bij de HHK. Het kan zijn dat je dat doet i.v.m. een a.s. huwelijk. Dan ben je het allebei hierover eens geworden. Het kan zijn dat er andere redenen zijn. Bij een overgang dien je altijd de zaak aan de Heere voor te leggen. Het gebed van Mozes is altijd aan de orde: Heere, indien Uw Aangezicht niet mee gaat, doe ons van hier niet optrekken. Je moet niets, en zeker dit niet, zonder de Heere doen.

Vervolgens is er de wijze waarop je vertrekt en je aansluit. Het lijkt me goed dat je persoonlijk afscheid neemt van je predikant (kerkenraad) en hem, hen, bedankt voor hetgeen ze voor je mochten betekenen. En bij aansluiting bij je nieuwe gemeente lijkt het me goed dat je kennis maakt met de predikant (kerkenraad). Probeer je vorige gemeente en predikant hoog te houden, welke redenen je ook zou hebben. Laat je gebed zowel voor de vorige als voor de nieuwe gemeente zijn. Laat Gods naam door ons niet gelasterd worden, maar veeleer verheerlijkt.

Hartelijke groeten en Gods zegen toegewenst,
Ds. A. K. Wallet

Dit artikel is beantwoord door

Ds. A.K. Wallet

  • Geboortedatum:
    17-06-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Schoonrewoerd
  • Status:
    Actief
206 artikelen
Ds. A.K. Wallet

Bijzonderheden:

emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Misschien dat ik deze vraag eigenlijk niet mag stellen, omdat ik me op een heilig terrein begeef, maar omdat ik er zelf niet zo goed raad mee weet, stel ik hem toch. Heel concreet komt mijn vraag op h...
Geen reacties
03-10-2008
Wij hebben onlangs een woning gekocht. Nu is het voor je hypotheek verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hoe moeten wij als christen hier tegen aan kijken?
Geen reacties
03-10-2006
Hoe kan ik weten dat als er twijfels zijn over mijn relatie dit komt door mijzelf of door het feit dat ik niet genoeg van hem kan houden? De ene keer denk ik dat het door mijzelf komt, de andere keer ...
Geen reacties
03-10-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering