Destijds verkering uitgemaakt

C. M. Chr. Rots - de Weger / 3 reacties

29-07-2011, 14:00

Vraag

Het is wel een aantal jaren terug, maar toch... Ik had verkering met een leuke, lieve jongen. Ik ben vreselijk onzeker, ook als het gaat om uiterlijk. Ik ben daar ook voor op gesprek geweest in het afgelopen jaar. Dat heeft me toen goed geholpen. Na een maand verkering heb ik het uitgemaakt, mede door die gesprekken, maar ook omdat hij toen nog contact had met z'n ex. Dat maakte het voor mij alleen maar moeilijker. Nu ga ik echter alleen maar denken: als ik het toen niet uitgemaakt had, waar waren we dan nu geweest? Was het dan niet zo gegaan? Het zit mij soms behoorlijk dwars. Ik heb sindsdien ook geen relatie meer gehad, omdat ik voor mezelf alles op een rijtje moest zetten (wat heel lang duurde). Ik heb nu geen contact meer met hem. Heb ik het voor mezelf alleen maar moeilijker gemaakt, of hoe moet ik dit precies zien? Op zich zoek ik nu wel weer contact met andere jongens, althans, dat probeer ik, maar ik heb zelf altijd het gevoel dat er een kabel aan me vast zit die me terugtrekt. Wat kan dat zijn?!


Antwoord

Beste vraagsteller,
Twijfel, o twijfel… wat kan een mens zich daar het leven moeilijk mee maken! Iedere keer weer moeten we keuzes maken en iedere gemaakte keuze heeft zijn eigen consequentie!

Je hebt destijds de verkering uitgemaakt omdat hij nog contact had met zijn ex, schrijf je. Ja, ik zou ook geen verkering willen met iemand die nog vastzit aan een eerdere relatie. Dan is er altijd de gedachte "wil hij mij of wil hij háár"! Die keuze is dus gemaakt: prima. Dáárdoor heb je nu geen verkering meer met hem. Daar heeft je uiterlijk nog niks mee te maken, toch? Althans dat hóéft niet! Als uniek schepsel van God mag je er zijn! Hoe dik of dun, blond of donker, klein van stuk of juist heel lang je ook bent. Zeg dat maar heel vaak tegen jezelf als je in de spiegel kijkt!

Natuurlijk kun je terugverlangen naar die toch zo aardige jongen (die intussen er wel twee vriendinnetjes tegelijk op na wenste te houden!), maar hoe reëel is dat? Zou je dan van je twijfel af zijn? Of denk je dan steeds weer aan die ander die ooit in het spel was, ook al is ze dat misschien nu niet meer? Zet deze jongeman definitief uit je gedachten. Je hebt destijds een keuze gemaakt: een góéde keuze!

Houd je ogen en oren open bij alle leuke jongens waar je nu contact mee mag maken. Wellicht zit de ware er tussen! En mocht ‘hij’ toch uiteindelijk de ware voor je blijken te zijn, dan ontmoet je hem ooit wel weer een keer...

Gode bevolen,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

twijfelverkering uit
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1501 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Race406
29-07-2011 / 14:09
Het is al een paar jaar geleden. Even later schrijft ze dat ze afgelopen jaar gesprekken heeft gehad en dat ze naar aanleiding van die gesprekken het na een maand heeft uitgemaakt.. Beetje tegenstrijdig. Of heeft RW de vraag voor op het forum wat ingekort?
AHHK76
29-07-2011 / 15:23
Verkering waarin een ex nog een grote rol speelt, lijkt me geen basis voor een goed huwelijk. Daarom denk ik dat je een goede keus hebt gemaakt!
manita1986
29-07-2011 / 22:39
@Race406:

misschien heeft deze persoon er wel heel lang over na moeten denken toen ze destijds in de knup zat met de relatie voordat ze de stap durfde te zetten om er met proffesionele hulp over te praten?!

Terug in de tijd

Ik heb moeite om me te concentreren op m'n werk. Ik wil goed werk leveren, wil een goede werknemer zijn, maar wanneer ik een dag alleen op kantoor ben doe ik vaak alles, behalve m'n werk. Ik regel vee...
4 reacties
29-07-2010
Aan ds. G.A. van den Brink. Naar aanleiding van uw debat over de kinderdoop (van alweer vijf jaar geleden, waarin u overtuigend argumenteert en waarvan veel valt te leren) heb ik de volgende vraag. ...
Geen reacties
29-07-2019
Ik worstel vaak met mijn eigen ik. Bij eigenlijk alles komt je eigen ego boven en voel je je in meer of mindere mate hoogmoedig. De laatste tijd voel ik me vaak bedroefd over mijn zonden en probeer ik...
1 reactie
29-07-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering