Gebruik van foetussen

drs. N. Wolswinkel / 1 reactie

18-05-2011, 11:55

Vraag

Bij informatie over inentingen kwam ik tegen dat foetussen gebruikt worden voor het maken van inentingen. Klopt dat? Weet een arts dit? Persoonlijk weten wij nog niet of wij ons kind laten inenten, maar dit gegeven speelt zeker een rol in de keuze. Ook las ik dat er weleens gevaarlijke stoffen in inentingen zitten, zoals kwik.


Antwoord

Ik zou het niet weten. Ik heb wel eens gelezen dat bij de productie van vaccins kippeneiwit gebruikt wordt van bevruchte eieren, dat zijn strict genomen ook foetussen. Wellicht wordt dat bedoeld. Van gebruik van menselijke foetussen heb ik nooit gehoord. Het lijkt me onwaarschijnlijk.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

medischvaccinatie
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Hanneketan
18-05-2011 / 12:17
Nee, bij vaccinaties wordt inderdaad kippeneiwit gebruikt om virussen aan te maken. Dit zijn, tegenwoordig, onbevruchte eieren.Overigens wordt het BMR vaccin gemaakt op cellen van kippenembryo's. Maar in BMR vaccin zit ook gelatine en dat is meestal afkomstig van varkensbotten, daar hebben mensen die uit Bijbels oogpunt geen varkensvlees eten, vaak problemen mee. Daarnaast zitten er in de vaccins die gebruikt worden voor het rijksvaccinatieprogramma geen kwikverbindingen. Wel een aantal hulpstoffen die bijvoorbeeld de werking van het vaccin versterken. Maar deze zijn onschadelijk voor de gezondheid. Zie ook de site van het rivm voor de laatste informatie, onderdeel rvp.
Hanneke Tan, huisarts

Terug in de tijd

Geachte ds. G. A. van den Brink. In een YouTube-interview met u gaf u aan dat u “wereld” in Joh. 3:16 uitlegt als “uitverkorenen.” Ik ben er van geschokken. Als deze tekst “uitverkorenen” betek...
Geen reacties
18-05-2018
Hoe kan ik aan mijn vrienden uitleggen wat er verkeerd is aan een disco?
Geen reacties
18-05-2003
Wat is er toch aan de hand met die volwassendoop en overdoop dat zoveel jeugd daar voor valt?
Geen reacties
18-05-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering