Spiralen

drs. N. Wolswinkel / 2 reacties

14-05-2011, 08:34

Vraag

Sinds enkele jaren slik ik de pil. Hierbij krijg je best verschillende soorten hormonen binnen. Mede hierom overweeg ik om mij te laten steriliseren of om een spiraaltje te laten plaatsen. Maakt het qua hormonen veel uit om de pil of een spiraaltje te hebben?


Antwoord

Je hebt twee soorten spiralen: 1. De koperhouden spiralen. Deze bevat geen hormoon, maar wordt niet veel meer gebruikt. 2. De hormoon-bevattende spiraal, de Mirena. Deze bevat wel hormoon, maar werkt plaatselijk in de baarmoeder, er komt weinig hormoon in het bloed, minder dan bij de gewone pil. Een spiraal roep voor een aantal mensen vragen op, daar de werking deels berust op het belemmeren van de innesteling van de enkele dagen eerder ontstane vrucht.

Drs. N. Wolswinkel

Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
ellieo
14-05-2011 / 09:54
Kijk ook eens naar de nuva ring, weinig hormonen en niet de bijkomstigheden van het spiraaltje.
Maar het moet je wel liggen.
naam
14-05-2011 / 13:50
Als christen kun je geen spiraaltje laten plaatsen! Het spiraaltje werkt immers abortief.
Heb wel eens van een christelijk iemand gehoord die dit zonder voorlichting heeft laten plaatsen en zelfs hulp van de VBOK nodig heeft gehad.
Heb je wel eens nagedacht over de ladycomp? Net zo betrouwbaar als de pil, zonder hormonen, gebruik maken van de schepping (vruchtbare en onvruchtbare dagen), eenvoudig in gebruik (niets wat je zelf moet bijhouden, dat doet dat computertje voor je) enz enz. Het vergt een stukje discipline/ openheid wat ik juist heel waardevol vind in een relatie. Kijk maar eens op hun site; ze hebben ook foldertje en brochures.

Terug in de tijd

Inmiddels al weer een tijd geleden heb ik verkering gehad. Mijn vriend en ik behoorden tot dezelfde vriendengroep. Nu achteraf is dat erg lastig. Wij komen elkaar elke keer weer tegen. Ik kan hier nie...
Geen reacties
14-05-2005
Wie was Henricus Groenewegen en wat leerde hij?
Geen reacties
14-05-2016
Ik heb een heel dringende vraag: ik (jongen) begin al vrij jong (22) met problemen te kampen wat betreft het kaal worden. Op zich kan dat geen probleem vormen, maar ik heb er dusdanige moeite mee dat ...
Geen reacties
14-05-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering