Houden van

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

16-07-2004, 00:00

Vraag

Ik ben bang dat als ik een vriend heb, niet weet of ik wel echt van hem hou. Ik weet eigenlijk niet echt wat "houden van" is.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Als je eenmaal verkering hebt, zul je zien dat de ander ook zijn/haar fouten heeft, dat sommige dingen zelfs kunnen tegenvallen. Als je een dag somber bent, merk je dat je liefdegevoelens ook minder zijn. Zit je lekker in je vel, dan zijn die gevoelens sterker.

Houden van wil zeggen dat je je veilig weet bij elkaar, elkaar vertrouwt, er samen voor wil gaan. Houden van is niet alleen een gevoel, maar ook een keuze die je maakt. Je kiest voor hem en dan ga je er ook voor.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Geen reacties

Terug in de tijd

Sinds een jaar moet ik veel moeite doen om mijn ontlasting er uit te persen. Soms met bloed erbij en ik loop soms uren daarna nog met een pijnlijk gevoel. Aambeien lijken het niet te zijn, tenminste n...
2 reacties
16-07-2013
Over mindfulness wordt verschillend, vaak afwijzend, gedacht. Maar wat is er tegen christfulness? De christelijke variant die duidelijk een ander doel heeft en een andere rust geeft?
Geen reacties
16-07-2021
Graag zou ik een vraag willen stellen aan dominee M. Pronk. Enerzijds omdat dominee Pronk een brede oriëntatie heeft op de gereformeerde gezindte en anderzijds omdat ik wel eens lezingen van hem gehoo...
7 reacties
16-07-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering